Producatorii Android vorbesc despre Limitarea Performantelor Telefoanelor

Producatorii de telefoane Android incep sa vorbeasca dupa ce Apple a recunoscut ca limiteaza performantele iPhone si este atacata de toata lumea.

Sfarsitul anului 2017 are in centru compania Apple, cel putin in domeniul tehnologic, deoarece recunosterea limitarii performantelor iPhone in functie de gradul de uzura al bateriei a generat multe discutii si procese. Apple a ramas in umbra pana acum in fata tuturor acuzatiilor clientilor, a proceselor si a cererilor de clarificare a lucrurilor primite de la autoritati recent.

In fata tacerii Apple, cei de la HTC si Motorola au afirmat ca nu limiteaza performantele telefoanelor mobile in functie de gradul de uzura al bateriei, lucru de care nimeni nu s-a plans pana acum. In contrast, cei de la Sony au afirmat ca vor oferi un raspuns abia in 2018, in timp ce Samsung a afirmat ca investigheaza situatia si va oferi un raspuns cand il va avea.

Google si LG nu au raspuns deocamdata intrebarilor puse de catre presa americana, dar cel mai probabil o vor face si vor pune capat tuturor speculatiilor privind performantele telefoanelor Android. Pana acum niciun utilizator Android nu a reusit sa demonstreze faptul ca performantele telefoanelor sunt limitate in functie de gradul de uzura al bateriei si nici companiile care fac aplicatii de benchmarking n-au facut asta.

“An HTC spokesperson said that designing phones to slow down their processor as their battery ages “is not something we do.” A Motorola spokesperson said, “We do not throttle CPU performance based on older batteries.””

Apple a fost prima companie care a avut curajul de a spune ca limiteaza performantele telefoanelor proprii daca bateriile sunt prea uzate, iar acum este atacata din toate partile de mai toata lumea. Ca sa fiu complet sincer, Apple ar trebui sa ne ofere posibilitatea de a alege daca dorim sa avem performantele limitate, sau nu, indiferent ce baterie folosim, dar sa si recomande expres inlocuirea bateriei cand aceste modificari devin active.

producatori android performante telefoane