Producatorii Android vorbesc despre Limitarea Performantelor Telefoanelor

Producatorii de telefoane Android incep sa vorbeasca dupa ce Apple a recunoscut ca limiteaza performantele iPhone si este atacata de toata lumea.

Sfarsitul anului 2017 are in centru compania Apple, cel putin in domeniul tehnologic, deoarece recunosterea limitarii performantelor iPhone in functie de gradul de uzura al bateriei a generat multe discutii si procese. Apple a ramas in umbra pana acum in fata tuturor acuzatiilor clientilor, a proceselor si a cererilor de clarificare a lucrurilor primite de la autoritati recent.

In fata tacerii Apple, cei de la HTC si Motorola au afirmat ca nu limiteaza performantele telefoanelor mobile in functie de gradul de uzura al bateriei, lucru de care nimeni nu s-a plans pana acum. In contrast, cei de la Sony au afirmat ca vor oferi un raspuns abia in 2018, in timp ce Samsung a afirmat ca investigheaza situatia si va oferi un raspuns cand il va avea.

Google si LG nu au raspuns deocamdata intrebarilor puse de catre presa americana, dar cel mai probabil o vor face si vor pune capat tuturor speculatiilor privind performantele telefoanelor Android. Pana acum niciun utilizator Android nu a reusit sa demonstreze faptul ca performantele telefoanelor sunt limitate in functie de gradul de uzura al bateriei si nici companiile care fac aplicatii de benchmarking n-au facut asta.

“An HTC spokesperson said that designing phones to slow down their processor as their battery ages “is not something we do.” A Motorola spokesperson said, “We do not throttle CPU performance based on older batteries.””

Apple a fost prima companie care a avut curajul de a spune ca limiteaza performantele telefoanelor proprii daca bateriile sunt prea uzate, iar acum este atacata din toate partile de mai toata lumea. Ca sa fiu complet sincer, Apple ar trebui sa ne ofere posibilitatea de a alege daca dorim sa avem performantele limitate, sau nu, indiferent ce baterie folosim, dar sa si recomande expres inlocuirea bateriei cand aceste modificari devin active.

producatori android performante telefoane

32 COMENTARII

  1. “Samsung a afirmat ca investigheaza situatia si va oferi un raspuns cand il va avea.” Ce poate fi de investigat? O fac sau nu

  2. Spui că Apple este prima companie care a avut curaj de parca e o victima. Ea de fapt a fost prinsă și neavând ce face că testele arătau exact dovada, a recunoscut. Cine a avut curaj a fost Samsung când a recunoscut cu bateriile. Acolo a fost ceva nedorit, unde nici ei nu știau ce se întâmplă. Tu vrei sa vinzi, nu sa te sabotezi sa îți explodeze produsele, deci habar n-aveau ce au bateriile dar au luat vina asupra lor că sa se liniștească consumatorii. Aici cu Apple e invers, au fost prinși și o fac demult, iar acum toti au găsit răspuns la perioadele când orice iPhone, când făcea un update de soft mergea foarte greu, lag, freeze, fail, crash, etc. Te forța să cumperi altul și oricum luai alt iPhone că erai blocat în ecosistemul lor. Rușine. Nu sunt fan Apple sau Samsung, sunt fan tehnologie, Apple nu face tehnologie, remodelează ceva vechi de ani si ani iar când e forțată scoate și ea ce are concurența.

  3. Gabriel, o metoda ar fi …dar cred , prea riscanta …toate datele rămân pe iCloud… deci , ar trebui sa opresti aplicațiile pentru care nu vrei date, și bine-nțeles sa nu faci back-up! Dar , ți-am zis , e riscant …in caz ca ai nevoie de un fresh restore- bye bye date …

  4. iOS 11: Stergi aplicatia nu din home screen ci din settings/general/iphone storage
    Si asa stergi si aplicatia si datele ralted to ea
    Nu mai asculta pe astia ce nu au ios

  5. Pana sa declare oficial NIMENI nu a luat o decizie. Erau doar zvonuri. Apple a facut oficial zvonul respectiv si public. Asta da curaj. Si la masini unii isi cheama anumite modele public, altii nu

  6. Poate ca el este Banat in aplicația aia și nu ii mai merge și eu am pățit asta și când am făcut restore funcționa după ce am descărcat-o

  7. Bănuiesc ca te referi la faptul ca după ce ștergi aplicația, după ce o reinstalezi, te întreabă dacă vrei sa continui cu “contul tău” cu care te-ai logat înainte de a șterge aplicația. In cazul asta nu înseamnă ca datele rămân in telefon după ce ai șters aplicația, datele rămân in server-ele Facebook, adică ei salvează dispozitivele pe care tu te-ai logat cu contul tău pentru ați fi mai ușor sa te conectezi. Sunt mai multe aplicații care folosesc aceste practici. Deci datele nu se salvează in iPhone și nici in iCloud ci in baza de date a Facebook.

  8. Android are câțiva ani avans față de iOS. Cei cu capul pe umeri, recunosc asta. Ceilalți se amăgesc singuri că “iOS este cel mai avansat sistem de operare pentru mobile din lume” ???

  9. Încearcă sa instalezi iMyFone in calculator, sa conectezi iPhone-ul și sa cureți toate fișierele din memoria cache. Așa vei recupera și spațiu pe dispozitiv dar și performante mai bune, se va mișca mai bine având mai putine gunoaie. Dar nu este bine sa exagerezi cu ștergerea acestor fisiere temporare pentru ca aplicațiile au nevoie de ele pentru a încărca mai repede conținutul. Ștergând foarte des aceste fisiere aplicațiile vor trebui sa creeze de fiecare data unele noi, ceea ce se traduce într-un consum mai mare de baterie iar aplicațiile se vor deschide mai greu, vor întârzia mai mult timp pana vor crea din nou acele fisiere.

  10. Încă am un Galaxy s3 pe care îl folosește mama, am văzut și iPhone 5 cu jailbreak care nu moare chiar daca are aceeași baterie, de aici înțeleg că bateriile pe care le folosește Apple de la iPhone 6 in sus nu sunt bune din punct de vedere calitativ, era mai ok sa te anunțe și eventual să bage un slide prin setări pentru acest lucru.

  11. Si pe Instagram este la fel , stergi aplicatia iar contul e la posturi cand deschizi aplicatia nou lansata ,, bine interesant ce spune Aurelian , probabil Facebook , Instagram ,,, pastreaza datele prin serverele lor .
    Urmatorul pas Apple , sa permita stergerea datelor fara a sterge aplicatia , pai Fecebook de la 246 MB la instalare dupa o perioada ajunge la 8-900 MB date .

  12. Exagerezi, la fel cum era exagerat scandalul cu explozia bateriilor lui N7, care nu au explodat foarte multe, 30 cazuri erau false
    Samsung a retras N7 nu din cauza exploziilor foarte puține, din cauza scandalului foarte mare
    Cât despre celelalte scandaluri ei bine se întâmplă și la alte case mai mari, după Apple și Samsung se pare ca se întâmplă și la Huawei

  13. Nu știu ce investigație face Samsung mai ales ca ei își produc singuri bateriile și interfața UX, deci implicit știe foarte bine cum merge treaba… N7 a fost singurul cu baterii defecte, S8 are baterii ultra rezistente, ce naiba mai investighează?

  14. Situația e la fel ca la îndoirea telefoanelor, daca Apple are o problema in masa, hai sa fie luați la puricat și ceilalți producători, adică sa le fie găsit nod in papura, de parca toți au strategii cretine

  15. Da a fost în cazul lui N7 dar de la S8 nici vb de asa ceva
    Oricum ce investigație fac nu știu, cum am mai spus, ei își fac bateriile și interfața UX deși nici nu trebuiau se gândească, oricum nu sa plans nimeni de asa ceva la Samsung sau la vreo companie android producătoare de smartphone-uri

  16. Samsung a recunoscut ca bateriile explodeaza DUPA cel putin o luna in care telefoanele pocneau ca popcorn-ul in stanga si in dreapta si mintea de rupea ca telefoanele n-au probleme.
    Nu esti fan Samsung, dar remodelezi adevarul.