Prima Pagina Apple Apple. Unele dintre Produsele Lansate in 2017 se Repara Extrem de greu

Apple. Unele dintre Produsele Lansate in 2017 se Repara Extrem de greu

Apple a lansat in 2017 cateva dintre produsele care sunt extrem de greu de reparat si necesita investitii importante pentru a redeveni functionale.

2017 a fost un an excelent pentru compania Apple din punct de vedere al performantelor financiare, insa asta nu inseamna ca si clientii au ceva de castigat din asta. Mai exact, cei de la iFixit a publicat un top al celor mai greu de reparat produe lansate in cursul anului 2017, iar compania Apple este in top cu unele importante.

MacBook Pro cu Touchbar, lansat in prima versiune in 2016, este primul produs pe care cei de la iFixit il prezinta ca fiind aproape imposibil de reparat, el primind nota 1 din 10 din cauza modului in care a fost gandit. iFixit sustine ca sudarea componentelor pe placa de baza si lipirea altora de carcasa face aproape imposibila reparatiile fara batai mari de cap.

iPad 2017 este o alta problema majora pentru clientii care au nevoie de reparatii, tableta primind deasemenea nota 1 din 10 din cauza greutatii cu care poate fi reparata. Aici vorbim in principal despre adezivul folosit in cantitati extrem de mari de catre cei de la Apple pentru a impiedica intr-o buna masura deschiderea carcasei si inlocuirea componentelor.

Separat de produsele Apple, avem si telefonul Essential, Surface Laptop, sau cea mai recenta versiune a tabletei Surface Pro, ambele fiind un cosmar in ceea ce priveste reparatiile. 2017 a fost, per total, un an in care producatorii de produse electronice au lansat tot mai multe dispozitive pe care clientii sa nu le poata repara, iar acest trend va continua probabil si in 2018.

 • Srb Srb

  Surface Laptop ori il schimba ori va fi mort in 2 ani

 • Lucian P.

  Dacă nu ai garanție, nu cumperi. Simplu. Problema e ca acum produsele sunt gândite pentru folosință de maxim 2 ani.

 • RaduD

  Reciclam, reciclam….

 • tomi

  asa se fac banii… 🤪

 • Srb Srb

  chiar si asa dupa 1-2 ani, daca unu ce si-a cumparat un surface laptop i se strica ssd sau ceva, PA PA …nu se mai repara…ALTU NOU TREBUIE CUMPARAT
  ADIOOOOOO, VISUL FRUMOS S-A TERMINAT

 • ionion

  Risipa de resurse si cumparatori batuti in cap .

 • alex

  Asa cam cu orice produse!!si eu mi-am luat seria 5 am zis ca o iau cat mai noua sa nu am probleme cu ea!au trecut 2 luni si au inceput problemele!!un prieten si-a luat A6 de prin 2015 numa Belele o avut cu el!!totul e facut sa se strice cat mai repede si sa nu il poti repara acasa!!(ex la masini)

 • alex

  Folosesc nokia 6310i de 10 ani fara nici o problema in afara de baterie care a fost schimbată si inainte a fost folosit de cand a aparut de unchiul meu!!in total are vreo 14 ani de folosire!!

 • Dacă te-ai fi informat puțin de pe internet nu ai fi avut aceste probleme acum. Începând cu 2005 seria 5 a fost plină de probleme, multe foarte €€€. Anumite modele ies prost din fabrica dar nu mereu este cazul. Problema apare atunci când un om de rând cu un salariu minim vrea sa para un director de corporative, își face rate peste rate, își cumpara un BMW, Audi, Mercedes, iar când trebuie sa meargă la revizii sau sa schimbe câte o piesa, merge la nea’ Gică, mecanicul din colțul blocului care a reparat doar Dacii la viața lui. Aceste mașini sunt pretențioase, necesita un ulei de calitate, o benzina de calitate, mers la revizii când indica fabricantul, nu când îți permite buzunarul. Nu îți permiți aceste costuri, nu-ți cumperi aceste mărci și pe urma sa începi sa te plângi. Aici nu vorbesc despre tine ci in general, pentru ca sunt multe cazuri.

 • Este un telefon banal, pentru a efectua și primi apeluri. Cam ce ar putea sa se strice la un Nokia 6310i? Soft-ul? Camera? GPS-ul?

 • alex

  Nu vroiam sa zic ca un produs de atatia ani inca functioneaza!!da ai dreptate in legatura cu ratele si altele doar ca eu am cumparat-o cu bani cash si eu am cumparat-o in August direct de la Bmw cu tot cu garantie si in Noiembrie au inceput problemele!!nu mai e calitatea ce a fost!eu lucrez la fabrica in Germania si vad cine si cum lucreaza m-am lămurit si de calitatea germana!!

 • Calitatea germana in ziua de azi a rămas doar un mit și un vis frumos. Este clar ca mașinile din ziua de azi nu vor mai dura ca cele de prin anii ‘80 – ‘90. Când eram și eu mai “tânăr” am avut un “ursuleț”. Nu se compara cu mizeriile din ziua de azi cu atâția senzori, componente electronice…înainte simțeai mașina, simțeai ca tu conduci. Acum parca suntem handicapați, controlam mașina din ce in ce mai puțin. Se conduc singure, parchează singure…Poate mulți ma vor considera învechit, nu-mi pasa, dar dacă benzina nu ar fi atât de scumpă și taxele ar fi mai mici, cu siguranța mi-aș luat un BMW din ‘90 cu un motor de minim 3000cc.

 • Bănuiesc ca ți-au dat 1 an garanție, nu? In cazul asta ei trebuie sa acopere costurile reparației.

 • alex

  2 ani de garantie extra premium!!si surpriza a fost ca a trebuit sa ma cert cu ei ca nu au vrut sa o repare pe garantie din prima!!is niste hoti si jeguri de oameni nemtii de nu ai vazut!!

 • Mircea Radulescu

  Pai de ce nu va luați BMW și Audi noi cu garanție ? Asta e trendul in România ? La 2 ani când iese din garanție o schimbi.

 • alex

  Inca e in garantie abia la sfârșitul lui August am achiziționat-o deci mai are pana in 2019 garantie!!era vorba de calitate ca nu o mai gasesti asa ca inainte!pai atunci oare ce s-ar intampla daca toti le-ar schimba dupa 2 si sa nu le cumpere nimeni ca nu mai au garantie?