Autoritatile cer Explicatii de la Apple pentru Incetinirea iPhone

Apple este intrebata pentru prima oara de catre autoritatile guvernamentale in legatura cu decizia de a limita performantele iPhone din cauza bateriei.

Scandalul in care Apple este implicata, deoarece a recunoscut ca incetineste iPhone din cauza bateriei, a intrat intr-o noua faza, astfel ca dupa procese avem acum si autoritati guvernamentale implicate. Cele din Coreea de Sud cer de la compania Apple explicatii oficiale pentru motivul in baza caruia telefoanele iPhone au performantele reduse din cauza gradului de uzura al bateriei.

Apple a afirmat ca telefoanele iPhone cu baterii care au un grad mare de uzura au performante mai slabe pentru a nu se inchide cand sunt utilizate in frig, iar cel putin 9 procese au fost deschise impotriva sa. Acum agentia guvernamentala care reglementeaza comunicatiile si terminalele mobile vandute in Coreea de Sud vrea un raspuns oficial de la compania americana pentru aceasta practica.

Desi Apple limiteaza performantele iPhone in foarte multe tari de pe glob, autoritatile din Coreea de Sud sunt primele care au cerut o explicatie oficiala pentru aceasta practica a americanilor. Ele sustin ca Apple e acuzata ca a incercat sa-si insele clientii prin limitarea performantelor iPhone si acum doresc sa afle daca exista vreo urma de adevar in spatele acestor acuzatii, sau nu.

„The Korean broadcasting and telecom reg8ulator has formally sought an explanation from Apple on allegations that it tried to defraud customers by deliberately slowing down devices without warning, according to industry sources on Dec. 28. “We are hoping to get some answers on whether Apple intentionally restricted the performance of old iPhones and tried to hide this from customers,” said the Korea Communications Commission.”

Problema este ca agentia guvernamentala din Coreea de Sud nu poate sa faca altceva decat sa ceara o explicatie de la Apple, deoarece nu are jurisdictie impotriva companiilor din alte tari. In ciuda acestui lucru, avem o prima agentie guvernamentala care intreaba compania Apple de ce isi inseala clientii care-i cumpara telefoanele iPhone, dar cel mai probabil nu va fi si ultima.

apple explicatii incetinire iphone

Articolul precedentTabletele au Zilele Numarate din cauza Phablet-urilor
Articolul următorSamsung Galaxy S9. Componenta ce CONFIRMA noul Design!
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.