Preturile Smartphone-urilor au Crescut MULT in Romania in 2017

Preturile smartphone-urilor au inregistrat o crestere substantiala in Romania in cursul anului 2017, iar asteptarile sunt similare si pentru anul 2018.

Preturile Smartphone Crescut Romania 2017

Preturile smartphone-urilor au inregistrat o crestere substantiala in Romania in cursul anului 2017 informatia venind de la directorul Avenir Telecom, Costin Soare. Conform acestuia, preturile medii ale smartphone-urilor au crescut in Romania cu aproape 30%, foarte mult daca ne gandim ca vorbim totusi despre o tara in care salariile nu sunt chiar atat de mari.

Conform lui Costin Soare, pretul mediu pentru un smartphone a crescut in Romania de la 632 de LEI in 2016 la 825 de LEI in 2017, 3.6 milioane de telefoane inteligente fiind vandute in tara anul trecut. Asteptarile pentru 2018 sunt ca vanzarile sa creasca, iar impreuna cu ele este de asteptat si ca pretul mediu al smartphone-urilor sa continue pe un trend ascendent.

Preturile Smartphone-urilor au Crescut MULT in Romania in 2017

Preturile medii ale smartphone-urilor au crescut in Romania in principal din cauza scumpirii acestui segment de telefoane mobile, dar si din dorinta oamenilor de a cumpara telefoane mai bune. In cazul smartphone-urilor premium este cunoscut faptul ca anual cresc preturile de vanzare, insa in tara noastra a crescut cel mai probabil si dorinta de a avea telefoane mai bune si cu mai multe functii.

“Telefoanele devin tot mai scumpe, oamenii învestesc mai mult în smartphone-uri, astfel că şi nevoia de protecţie a investiţiei creşte şi ea. Ne aşteptăm la o evoluţie pozitivă a pieţei accesoriilor de telefoane, prin nevoia de protecţie a cumpărătorului pentru smartphone-uri (folii de protecţie, carcase etc.).”

Piata smartphone-urilor in Romania este in continua crestere de cativa ani, iar principalii castigatori ai apetitului tot mai mare al romanilor pentru telefoane sunt Huawei si Samsung. Cei de la Apple n-au fost vreodata plasati mai sus de locul 2 in topul vanzatorilor de smartphone-uri si asta nu se va schimba prea curand din cauza preturilor mari ale iPhone.