iOS vs Android: Care Utilizatori Cheltuie mai MULT pentru Jocuri

Un nou studiu ne spune care dintre utilizatorii de telefoane iOS si Android cheltuie mai multi bani in si pentru jocurile pe care le joaca pe smartphone-uri.

iOS Android Utilizatori Cheltuie MULT Jocuri

De ani si ani de zile exista un mit conform caruia utilizatorii de telefoane iPhone cheltuie mai multi bani pentru si in jocurile pentru telefoane mobile, in timp ce utilizatorii Android nu prea fac asta. Conform celor de la DeltaDNA, utilizatorii de telefoane iPhone cheltuie in continuare cei mai multi bani pentru si in jocurile pentru telefoane mobile, dar asta nu e o surpriza.

Conform acestui studiu, utilizatorii iPhone 8 genereaza veniturile cele mai mari, in medie 3.97 dolari pe zi, in timp ce utilizatorii iPhone X se plaseaza pe pozitia a doua cu 3.77 dolari. In urma lor avem Google Pixel 2 XL, ai carui utilizatori cheltuie 3.46 dolari, cei ai Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy S8 Plus urmand cu 2.35 si respectiv 2.32 dolari.

iOS vs Android: Care Utilizatori Cheltuie mai MULT pentru Jocuri

telefoane vanzari jocuri

Google Pixel 2 genereaza doar 1.79 dolari, in timp ce iPhone 8 Plus genereaza cei mai putini bani pentru dezvoltatori, doar 0.76 dolari, cea mai mica suma dintre toate telefoanele analizate. In ciuda acestui lucru, trebuie remarcat faptul ca iPhone-urile raman in top, si cu mult peste telefoanele Samsung, diferenta in venituri fiind de peste 50% intre ele.

Diferenta fata de Google Pixel 2 XL nu este mare, insa din pacate exista un numar foarte mic de astfel de telefoane vandute la nivel global, deci incasarile totale sunt oricum sub cele ale telefoanelor Samsung. Daca este sa fim sinceri, era de asteptat ca iPhone X si iPhone 8 sa genereze multi bani pentru dezvoltatorii de jocuri, dar e surprinzator ca iPhone 8 Plus nu e in stare de asa ceva.