Google Chrome: cu CAT e mai RAPID decat Firefox, Edge si Opera ?

Google Chrome este cel mai folosit browser de pe planeta in momentul de fata, iar un nou test ne spune cu cat e mai rapid decat Firefox, Microsoft Edge si Opera.

Google Chrome RAPID Firefox IE Opera 349804

Google Chrome este cel mai folosit browser de pe planeta pentru navigare pe internet, acest lucru este cat se poate de clar, insa un nou test ne arata cam care este diferenta dintre ce ofera Google si ce ofera Opera, Firefox, sau Microsoft Edge. Ei bine in imaginea de mai jos puteti vedea un test de performante facut cu software-ul Speedometer 2.0 pentru Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, si Opera, iar primul castiga, dar nu deasat.

Google Chrome este cu mult mai rapid decat Microsoft Edge, acest lucru este cat se poate de clar, insa fara de Opera diferenta este de doar 3%, iar fata de Firefox diferenta este de numai 16%, deci greu de resimtit. In ciuda acestor lucruri, Google Chrome ramane totusi cel mai rapid browser din lume, iar asta desi Microsoft sustinea chiar recent contrariul, dar in baza unor teste facute folosind JetStream, un software vechi de aproape 3 ani de zile.

Google Chrome: cu CAT e mai RAPID decat Firefox, Edge si Opera ?

Google Chrome RAPID Firefox IE Opera 349804 1

Google Chrome foloseste cele mai noi tehnologii pentru a le oferi utilizatorilor cea mai buna experienta de navigare pe internet, iar desi Microsoft Edge, Opera, si Firefox au implementate software similar, sunt totusi mai incete. Desigur ca vorbim despre companii diferite, dintre toate, Google fiind singura care are cea mai mare experienta in ceea ce priveste dezvoltarea de produse menite sa fie folosite pe internet, asa ca suprematia Google Chrome e usor de inteles.

Google Chrome este cel mai rapid browser de cativa ani de zile, insa performantele sale sunt uneori umbrite de consumul mare de energie necesar pentru functionarea sa, sau de consumul foarte mare de resurse. Aici Google Chrome este in dezavantaj in comparatie cu Microsoft Edge, Opera, Firefox, si Safari, dar cei de la Google lucreaza din greu pentru a rezolva problemele, asa ca ramane de vazut ce vor reusi sa faca in viitor.