Microsoft NU a Depasit Apple pentru a fi cea mai Valoroasa Companie

microsoft valoare apple

Microsoft a fost prezentata zilele acestea de catre presa din intreaga lume ca fiind cea mai valoroasa companie de pe planeta, reusind sa depaseasca Apple dupa mai bine de 8 ani de zile. Totul avea la baza evolutia negativa a actiunilor celor de la Apple, si o crestere substantiala pentru valoarea companiilor Microsoft, insa realitatea este putin diferita fata de fictiunea din jurul nostru.

Ieri Microsoft a devenit pentru cateva ore cea mai valoroasa companie de pe planeta, ajungand sa aiba o capitalizare bursiera de 753 de miliarde de dolari, peste cea de 746 miliarde de dolari a Apple. Dupa finalizarea zilei de trading, in sesiunea de dupa inchiderea burselor, valoarea capitalizarii bursiere a celor de la Apple a crescut la 817 miliarde de dolari, fata de 791 pentru Microsoft.

Microsoft NU a Depasit Apple pentru a fi cea mai Valoroasa Companie

Microsoft a reusit pentru o scurta perioada de timp sa intreaga Apple in ceea ce priveste capitalizarea bursiera, insa totul a fost in baza volatilitatii de pe bursa americana. Diferenta dintre cele doua companii ramane in continuare foarte mica in momentul de fata, iar in baza a ceea ce s-a vazut vineri, e destul de clar ca Microsoft ar putea sa depaseasca usor iar compania Apple.

Microsoft a mai depasit Apple in 2010, cand valoarea capitalizarii bursiere a ambelor companii era de peste 3 ori mai mica decat in prezent, asta ca sa va faceti o idee despre cat de mult au crescut. Totusi, pentru Apple actuala capitalizare bursiera este departe de cea de peste 1000 de miliarde de dolari, si din pacate nu se va mai ajunge acolo prea curand.