Apple vrea sa te Monitorizeze si cand DORMI

Apple vrea sa-si monitorizeze utilizatorii si atunci cand dorm, compania americana descriind tehnologia intr-un brevet de inventie inregistrat recent.

3

apple monitorizare dormi

Apple este interesata sa-si monitorizeze mai serios utilizatorii atunci cand dorm, compania americana avand deja un brevet de inventie care descrie intreaga procedura pregatita. Vorbim despre senzori piezoelectrici pe care cei de la Apple ar urma sa ii foloseasca in anumite produse pentru a putea monitoriza utilizatorii in timp ce dorm, intreaga procedura fiind destul de complexa.

Apple Watch permite deja monitorizarea somnului, cu aplicatii speciale, insa desi Apple nu are o functie speciala integrata pentru asta, in curand ar putea lansa un produs de acest gen. Cei de la Apple descriu intr-un brevet de inventie un fel de folie care are montati senzori piezoelectrici ce ar monitoriza toate miscarile facute de catre utilizator in timp ce doarme.

Apple vrea sa te Monitorizeze si cand DORMI

apple monitorizare dormi 1

Apple prezinta metoda de monitorizare cu implementare cu un fel de folie care poate fi plasata peste salteaua patului, sau cu una care poate fi plasata peste pieptul utilizatorului. Toti acesti senzori ar masura fiecare miscare facuta de catre utilizator in timpul noptii, iar in momentul in care nu mai exista contact intre corp si ei, se considera ca utilizatorul nu mai doarme.

The sensors can be multi-element piezo sensors capable of generating multiple electrical signals, whereby the monitoring systems can receive the multiple electrical signals to analyze the user’s vital signs along multiple regions of the user’s body. While larger overall, the larger number of monitored sections can allow for other elements to be sensed, such as the way the body lies on the bed, and if there are any particularly heavy spots where there is more pressure on the bed than typical.

apple monitorizare dormi 2

Apple a lansat Apple Watch ca un dispoztiv menit sa ne monitorizeze activitatea, inclusiv sanatatea, iar senzorii piezoelectrici de acest gen pot ajuta serios la indeplinirea acelorasi functii. Totusi, din momentul in care o tehnologie de acest gen este brevetata de catre compania Apple si pana in momentul in care ea ajunge sa fie folosita intr-un produs finit, trece o lunga perioada de timp.