Politia Romana se PLANGE ca Waze ii “fura” AMENZILE

Politia Romana. Brigada rutiera se plange de faptul ca aplicatiile precum Waze ii cam "fura" amenzile pe care le da soferilor ce depasesc viteza legala in localitate.

Politia Romana waze

Politia Romana. In reportajul pe care il puteti vedea mai jos, agentii Brigazii Rutiere din Bucuresti se cam plang de faptul ca Waze, si alte aplicatii similare, ii cam impiedica sa dea amenzile asa cum sunt obisnuiti in mod normal. “Problema”, din punctul de vedere al Politiei Romane, sta in faptul ca aplicatiile de tipul Waze ii anunta pe soferi unde se afla un echipaj, iar ei nu mai pot aplica amenzi pentru cei care circula depasind viteza legala.

Politia Romana. Conform politistilor, locatiile lor sunt anuntate in Waze, sau alte aplicatii similare, in doar cateva secunde dupa ce se amplaseaza pentru a folosi radarele, ceea ce face munca lor cam inutila, spun ei. Unul dintre soferii care a discutat cu jurnalistii spune ca si-ar fi redus cu 80% numarul de amenzi primite de la Politia Romana pentru depasirea vitezei legale de circulatie pe drumurile publice, iar asta e o realizare impresionanta, din multe puncte de vedere.

Politia Romana se PLANGE ca Waze ii “fura” AMENZILE

Politia Romana. “Problema” cu divulgarea locatiilor in care se afla radare ale politiei nu se rezuma doar la aplicatii ca Waze, ci si la statiile de emisie – receptie, pe care foarte multi oameni le folosesc. In sudul tarii Waze are foarte multe rapoarte inregistrate zilnic, si nu doar pentru radarele amplasate de care Politia Romana, ci pentru o multitudine de evenimente, insa in restul zonelor lucrurile nu sunt la fel, iar rapoartele lipsesc cu desavarsire, si nu doar pentru radare.

Politia Romana. Desi agentii se plang ca Waze ii impiedica sa dea amenzi, ei uita sa spuna de obiceiurile de a sta ascunsi in masini neinscriptionate, sau cu pistoale radar pe dupa copaci, cum probabil i-ati vazut si prin Bucuresti. Ca sa devina problema si mai mare, Google Maps afisa deasemenea unitatile de la Politia Romana care au radar amplasat pe drumurile publice, iar atunci extrem de multa lume va sti de ce trebuie sa se fereasca in trafic.

Politia Romana. Desi politia se plange, trebuie mentionat faptul ca Waze nu te scapa intotdeauna de amenzi, si chiar daca nu vedeti intr-o zona marcata o masina de politie, asta nu inseamna ca nu exista vreun radar acolo, ci doar ca nu e neaparat marcat.