Politia Romana. Hoti ARESTATI pentru FURT de Telefoane Inlocuite cu Plastilina

Politia Romana. Hotii care furau telefoane, inlocuindu-le cu plastilina in cutiile in care erau livrate, au fost arestat, autoritatile anuntand un prejudiciu mare.

Politia Romana inselaciune telefoane plastilina

Politia Romana. Ieri au fost anuntate cateva arestari intr-un caz pe care nu foarte des il vedem prin Romania, mai exact trei barbati au inselat o serie de magazine on line in urma unor telefoane comandate online de la acestea. Mai exact, un barbat comanda online telefoane mobile pe nume fictive, iar cand primea coletele fura telefoanele, dar facea retur comenzilor, magazinele online primind inapoi cutii pline cu plastilina in loc de telefoane mobile, spune Politia Romana.

Politia Romana. Infractiunea nu a fost comisa doar de catre acel barbat, fara ajutor, el avandu-i complici pe doi angajati ai unei firme de curierat care activeaza in Targu Mures, acestia livrand coletele respective. Conform celor de la Politia Romana, curierii livrau coletele la barbatul care le comanda, acesta inlocuind telefoanele cu plastilina, iar apoi curierii faceau retur coletelor, mentionand faptul ca ele nu ar fi fost ridicate de catre persoanele care au facut comenzile.

Politia Romana a arestat hotii care inlocuiau telefoane cu plastilina

Politia Romana. Conform autoritatilor, prejudiciul pe care barbatul l-a creat ar fi de 140.000 de LEI, sau aproape 30.000 de euro, deci au fost comandate cateva zeci de telefoane inainte ca totul sa fie oprit. In momentul de fata Politia Romana ii cerceteaza pe cei trei barbati pentru savarsirea infractiunii de inselaciune in forma continuata, insa doar cel care a plasat online comenzile pentru produse a fost retinut ieri pentru 24 de ore, urmand a fi, cel mai probabil, dus in fata judecatorilor.

… în perioada ianuarie – februarie a.c., un bărbat de 29 de ani, din Târgu Mureş, ar fi plasat, on-line, comenzi de telefoane mobile către societăţi ce comercializează bunuri electronice și electrocasnice, prin furnizarea de date de contact ale unor persoane fictive. Ulterior, după ce ar fi intrat în posesia coletelor, persoana în cauză și-ar fi însuşit bunurile comandate, pe care le-ar fi înlocuit, introducând în respectivele colete bucăţi de plastelină. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că faptele ar fi fost săvârşite în complicitate cu alți doi bărbaţi, ambii în vârstă de 21 de ani, din județul Mureș, angajaţi ai unei firme de curierat din Tîrgu Mureş, prin intermediul cărora ar fi fost livrate coletele.

Politia Romana. Rezolvarea acestui caz vine la cam o saptamana dupa ce pe internet a aparut un clip video cu o clienta care a comandat un iPhone de la un mare retailer din Romania, iar un cutie era doar plastilina. Numarul magazinelor inselate nu este cunoscut, Politia Romana evitand sa ofere asemenea informatii, insa avand in vedere suma despre care vorbim, sigur e vorba despre cateva magazine online mari.