Huawei: Ce se Intampla cu Telefoanele, Anuntul INGRIJORATOR

Huawei a facut un anunt ingrijorator pentru unii dintre angajatii sai, iata ce se asteapta sa se intample cu telefoanele, si ce trebuie sa stie clientii.

Huawei scaderi

Huawei a facut un anunt ingrijorator cu privire la telefoanele sale, compania chinezeasca luand prin surprindere foarte multa lume cu o sinceritate care este bazata pe faptul ca sanctiunile din SUA o afecteaza serios. Cei de la Huawei se asteapta ca vanzarile de telefoane sa scada cu 20% in cursul acestui an din cauza sanctiunilor din SUA care ii restrictioneaza capacitatea de a integra aplicatiile si serviciile Google in dispozitivele sale, inca din mai 2019.

Huawei a facut acest anunt in cadrul unei intalniri interne a managerilor sai, deci nu vorbim despre o comunicare publica, insa compania se asteapta ca vanzarile sa scada cu undeva pe la aproape 50 de milioane de unitati. Atat reprezinta 20% din vanzarile inregistrate in 2019, Huawei trecand de 240 de milioane de unitati vandute la nivel global, un record pentru companie, dar sanctiunile din SUA vor limita sever capacitatea sa de a mentine aceasta cifra in 2020.

Huawei: Ce se Intampla cu Telefoanele, Anuntul INGRIJORATOR

Huawei, in ciuda acestei scaderi, ar putea ramane la acelasi nivel cu Apple, sau ar putea sa o depaseasca usor, iar asta deoarece in 2019 americanii au vandut doar aproape 200 de milioane de iPhone-uri. E posibil totusi ca in lipsa alternativelor de la Huawei, cei de la Apple sa-si creasca vanzarile in randul clientilor care nu mai au ce sa cumpere de la chinezi, Donald Trump parand de neclintit in decizia de a mentine active sanctiunile impuse companiei chinezesti.

“Huawei estimeaza că livrările sale anuale de telefoane vor scădea cu aproximativ 20% în acest an, ceea ce ar fi primul său declin anual, ca urmare a sancțiunilor din SUA asupra activității sale. Huawei și-a anuntat estimarea internă pentru 2020 în luna ianuarie cu un număr mic de manageri din divizia sa de produse electronice pentru consumatori. Estimarea nu a fost raportată anterior. Declinul livrărilor Huawei, după aproape un deceniu de creștere rapidă, provine din vânzările slabe preconizate în Europa și pe alte piețe de peste mări.”

Huawei ar putea scapa de probleme daca Donald Trump isi va pierde mandatul de presedinte al SUA, insa nu in 2020, pentru ca el va ramane in functie pana in ianuarie 2021, si sigur nu va dori sa renunte la sanctiuni. Daca Huawei va scapa de sanctiuni, atunci s-ar putea astepta la asta abia in 2021, daca va fi ales un alt presedinte al SUA, insa in 2020 sansele ca aplicatiile de la Google sa revina in telefoanele sale raman mai mici decat in 2019, din pacate.

Huawei va lansa seria P40 pe 26 martie, modelul Lite fiind deja pus in vanzare fara aplicatiile de la Google, iar pentru restul modelelor nu va exista un interes prea mare in lipsa acestor aplicatii importante.