Apple: Masurile de Siguranta din Europa ar Incalca Legislatia

apple temperatura

Apple a impus o serie de masuri de siguranta pentru Apple Store-urile pe care le-a deschis, si le va deschide in Europa, insa se pare ca una dintre ele nu e prea legala, cel putin conform unora carora nu le prea place ideea.

Apple impune verificarea temperaturii clientilor in momentul in care intra in magazine, iar asta ar incalca legislatia europeana pentru protectia datelor, cel putin conform unei institutii din statul german Hesse.

Acea institutie a depus o plangere impotriva Apple la autoritatile din Germania, acestia urmand a face o ancheta pentru a vedea in ce masura e adevarat totul, sau e doar o problema de interpretare gresita a legislatiei.

“O agenție de protecție a datelor din statul german Hesse este îngrijorată de faptul că verificările de temperatură ale Apple ale clienților încalcă regulile de confidențialitate ale Uniunii Europene și au lansat o sondă. Agenția de protecție a datelor din Hessian lucrează cu alte autorități germane pentru protecția datelor, potrivit unui purtător de cuvânt al comisarului pentru protecția datelor din Hessian. Încă nu există rezultate din sondă, care urmărește să stabilească dacă verificările de temperatură încalcă regulile de protecție a datelor.”