Planeta Venus: AVERTISMENT Facut de catre Oamenii de Stiinta

Planeta Venus este in centrul unui important anunt facut de catre oamenii de stiinta, iata ce spun acestia in legatura cu o descoperire impresionanta.

Planeta Venus discutabil

Planeta Venus a fost in ultimele saptamani in centrul unor discutii foarte aprinse care vizau posibilitatea ca ea sa ascunda viata in atmosfera sa, lucru care este crezut de catre unii dintre oamenii ca stiinta ca fiind cat se poate de real. Ei au descoperit in atmosfera  de pe planeta Venus o materie care ar sugera faptul ca acolo ar putea exista unele forme de viata, chiar daca sub forma de microorganisme, si chiar daca in numar foarte mic.

Planeta Venus ar fi avut la un moment dat o atmosfera similara cu cea de pe Pamant, insa pe masura ce caldura soarelui a ars suprafata, apa evaporata a dus in atmosfera unele forme de viata. Desi unii cercetatori sunt de parere ca aceasta teorie este cat se poate de valida, altii cred ca anumtii oameni de stiinta se pacalesc singuri, iar pe planeta Venus nu exista vreun fel de viata, nici macar ca microorganisme, iar asta pentru ca nu exista dovezi clare.

Planeta Venus: AVERTISMENT Facut de catre Oamenii de Stiinta

Planeta Venus imparte cercetatorii in doua tabere, cei care cred ca in atmosfera de acolo ar exista forme de viata, indiferent sub ce forma, si cei care cred ca nu exista vreo sansa ca acolo sa fie mai mult decat gaze. In cazul celor din urma sunt deasemenea doua tabere, unele care pun in discutie felul in care au fost interpretate dovezile existentei moleculei care ar confirma viata acolo, si altii spun ca de fapt cei care au facut descoperirea au vazut altceva.

Planeta Venus este foarte departe de Pamant, astfel ca nu e exclus ca unele dintre observatiile facute de catre cercetatori sa fie total gresite, si acolo sa nu existe vreo urma de viata in momentul de fata. Desigur ca asta ar distruge in totalitate sperantele celor care si-ar dori ca viata sa fie descoperita dincolo de Pamant, insa planeta Venus nu e oricum una dintre locatiile in care puteam spera sa gasim forme inteligente de viata.

Planeta Venus va fi oricum observata indeaproape de catre o nava spatiala care va ajunge in preajma sa in cursul urmatorului an, asa ca s-ar putea sa mai aflam cateva detalii interesante din atmosfera sa.