De ce este bine sa cumperi aplicatii din App Store

App Store este magazinul de aplicatii unde gasiti aplicatii pentru iPhone

   Traim in Romania, asta ne ocupa tot timpul dar pentru unii asta este o scuza pentru a fura in nestire. In ceea ce priveste software-ul, extrem de putine companii reusesc sa supravietuiasca pe o piata in care piratarea programelor este “sport national” si dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS nu fac abstractie. Pentru multi posesori de iDevice-uri jailbreak-ul este principalul motiv pentru care au cumparat un dispozitiv deoarece cu ajutorul lui obtin acces rapid la orice aplicatie disponibila in App Store, totul gratuit, asa cum s-a obisnuit tot romanul.

   Ei bine, acest “sport national” nu aduce nimic bun pentru dezvoltatorii de aplicatii deoarece o aplicatie piratata nu aduce bani si fara bani lumea se opreste. Un dezvoltator de aplicatii NU va oferi suport pentru o aplicatie din App Store si NU va dezvolta alte aplicatii daca munca sa nu aduce bani. Multi dezvoltatori romani s-au reorientat dupa deceptii oferite de App Store Romania si fac aplicatii special pentru straini, straini care au bani, cumpara si dau dezvoltatorului apreciere pentru munca sa plus un motiv real de a continua.

   De furat se va fura, de laudat se vor lauda multi, dar ganditi-va ca furati painea unor oameni care se bazeaza pe achizitiile voastre pentru a trai. O mare companie dezvoltatoare de aplicatii si jocuri nu va suferi extrem de mult din cauza piratarii insa un dezvoltator individual nu va produce daca nu incaseaza. Cand cumparati o aplicatie din App Store rasplatiti munca unui om, ii oferiti un motiv de a continua si contribuiti la painea pe care o pune pe masa. Daca tot v-ati luat un iDevice, cred ca gasiti macar cateva zeci de lei pentru a cumpara aplicatii din App Store Romania. Dezvoltatorii romani de aplicatii o merita!