Apple breveteaza design-ul MacBook Air, il poate folosi pentru a da in judecata alti producatori de ultrabook-uri

  Apple si-a facut un obicei din a breveta toate produsele pe care le lanseaza si recent compania americana a brevetat design-ul MacBook Air-ului pentru a se proteja de eventualele produse care il copiaza. Partea principala a brevetului are in vedere forma subtire “de pana” a Mac-ului, forma care se ingroasa de la un capat la celalat al partii laterale. In baza acestei caracteristici Apple poate da in judecata aproape orice alt producator de ultrabook-uri care a conceput un dispozitiv asemanator si sincer sa fiu nu cred ca Apple trebuia sa aiba in portofoliu un asemenea brevet.

You can see below how Apple has dashed out the unimportant details of the notebook, like the rear contour, hinge, side ports and feet, and instead focuses on the overall wedge shape and look of the device with solid lines. That’s the aesthetic Apple has patented here and a notebook with hinges, feet or a shaped back different than the MacBook Air could still be infringing as long as the rest — primarily the claimed wedge profile — is substantially similar. 

  Desigur ca aceea nu este singura parte a design-ului pe care Apple o poate impune, colturile, benzile de sub carcasa si felul in care sunt facute elemente de protectie cosntituie elemente pe care brevetul le protejeaza. Practic Apple a avut grija sa breveteze partile importante pe care foarte multi alti producatori de ultrabook-uri le folosesc, iar in acest mod compania din Cupertino are tot ceea ce ii trebuie pentru a isi ataca, competitorii. Din punctul meu de vedere Apple inhiba concurenta cu brevete de acest gen care probabil nu vor duce la scoaterea vreunor produse de pe piata, dar vor genera probleme legale mari competitorilor.