iOS-ul genereaza 40% din incasarile Google pentru serviciile dedicate terminalelor mobile

  Apple si Google au incheiate intelegeri prin care Google primeste bani pentru ca noi utilizam anumite servicii ale sale pe iDevice-uri, iar Apple primeste alti bani in schimb pentru ca face anumite servicii implicite si directioneaza utilizatorii catre Google. Aceste parteneriate aduc bani ambelor companii, insa Google iese mai “castigata” deoarece iOS-ul ar urma sa genereze aproape jumatate din banii pe care Google ar urma sa ii incaseze din utilizarea serviciilor dedicate terminalelor mobile.

In an investors note released yesterday, Piper Jaffray analyst Gene Munster said he expects Google to generate around $4.5 billion in mobile revenue this year. And iOS will kick in the largest or close to the largest chunk of that. iOS will account for around 40 percent of Google’s total mobile search revenue, or $1.6 billion, estimates Munster, which ultimately means iOS will generate around 2 percent of Google’s total sales for the year.

  Serviciile de cautare pentru terminale mobile accesate de pe paltforma iOS vor genera aproximativ 1.6 miliarde de dolari pentru Google anul acesta, cifra fiind mai mica decat cea inregistrata anul trecut. Google castiga multi bani de pe urma iOS-ului, insa renuntarea la serviciul Google Maps va afecta serios veniturile companiei din Mountain View avand in vedere ca foarte multi posesori de iDevice-uri vor face rapid update la iOS 6 si vor face trecerea la noul sistem dezvoltat de Apple.

  In final Google va pierde o parte din veniturile generate de iOS, insa presimt ca se vor gasi metode prin care pierderile sa fie suplinite.

2 COMENTARII

  1. hai sa pastram simtul realitatii si sa nu cascam gura la orice analist de peste ocean care isi da cu parerea. google search va fi folosit in continuare chiar daca apple isi face propriul motor de cautare. cu hartile sa ne lase apple ca vor fi pentru america si uk poate, in rest frectie la picior de lemn cam cum este siri. normal ca pe ei ii intereseaza us, uk si inca cateva tari dezvoltate, in rest pauza.