Samsung, LG, Toshiba si alti parteneri Apple sunt obligati sa plateasca 1.2 miliarde de dolari fiind acuzate de savarsirea de practici neconcurentiale

  Acum 4 ani de zile a fost deschis un proces in care Samsung, LG, Toshiba, AU Optronics si alti producatori de ecrane LCD au fost acuzati de prectici neconcurentiale, acestia intelegandu-se sa controleze piata LCD-urilor oferind clientilor aceleasi preturi pentru produse. Printre companiile afectate se afla desigur si Apple care a incheiat parteneriate cu toti cei 4 producatori, insa si cu altii care nu au fost nominalizati in acest proces. In total 11 companii au ajuns la o intelegere cu privire la plata unor sume de bani care totalizeaza 1.2 miliarde de dolari, o suma imensa chiar daca vorbim despre un numar mare de companii.

A total of $1.12 billion in damages will be collected from LCD makers, following the latest round of settlements announced this week, according to The Wall Street Journal. The largest settlement payout will come from LG Display Co., which has agreed to pay $380 million in damages. AU Optronics Corp. will also settle for $170 million, while Toshiba Corp. agreed to pay $21 million. That’s in addition to settlement agreements made earlier this year by seven other companies such as Samsung, which agreed to pay $240 million.

  Dintre companiile acuzate, LG va plati cea mai mare suma, ea fiind ineaproape urmata de Samsung Au Optronics si altii. Aceasta victorie impotriva producatorilor de LCD-uri are menirea de a sustine mediul concurential si poate de a scade preturile ecranelor LCD care sunt utilizate anual in sute de milioane de telefoane mobile.

UPDATE: Se pare ca procesul are legatura cu actiuni care au avut loc in perioada anilir ’90 si pana in 2006, asa ca exista posibilitatea ca Apple sa nu fi fost implicata.