iOS 4.3.3 vulnerabil in fata atacurilor folosind fisiere PDF

Ieri a fost lansat oficial jailbreakme.com 3.0 insa la scurt timp dupa a fost publicat un document in care statul german avertizeaza posesorii de iDevices ca in iOS 4.3.3 exista o vulnerabilitate care permite exploatarea iOS-ului folosind un fisier PDF. Practic in descrierea oferita de statul german avem explicata modalitatea prin care jailbreakme.com face jailbreak dispozitivelor noastre. Desigur ca guvernul german avertizeaza utilizatorii ca un fisier PDF deschis poate ofer acces total la sistemul utilizatorului si orice hacker rau intentionat poate fura datele din terminal, etc.

The weak points allow possible attackers to gain administrator rights and get access to the entire system.

The problem may occur on all devices — iPhone 3GS, iPhone 4, iPad, iPad 2 and the iPod Touch — with software versions including iOS 4.3.3, and it “cannot be excluded” that other iOS versions have the same weakness, it said.

Nu cred ca guvernul german vorbeste despre un exploit diferit de cel publicati ieri de comex in jailbreakme.com deci daca ati facut sau nu jailbreak exista o metoda de a va proteja impotriva celor rau intentionati. Daca instalati PDF Patcher 2 din Cydia veti bloca exploit-ul utilizat de jailbreakme.com si indiferent ce PDF-uri instalati, nimeni nu va obtine acces de administrator la sistemul vostru. Desigur ca veti bloca si posibilitatea de a face jailbreak din nou pana la dezinstalarea PDF Patcher 2.

9 COMENTARII

  1. teoretic vorbind, ar trebui ca dupa ce inchidem acest exploit, sa nu mai putem face nici jailbreak, nu ? ca si jailbreakme.com foloseste acelasi exploit.

  2. wooow,pina acum lumea se agita pt versiunile beta ale lui ios 5 si acum va da-ti in cap cu ce a produs comex….vorba cuiva..”asa ceva?”…:)))