Situatia untethered jailbreak-ului pentru iOS 5

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oJVGl1eRW2A[/youtube]

    Astazi cei de la Chronic Dev Team au “aruncat prosopul” si au recunoscut oficial ca solutia lor de untethered jailbreak a fost in buna parte reparata de Apple inca inainte sa fie lansata. Practic Apple a acoperit cateva dintre exploit-urile importante ale Chronic Dev Team inainte ca acestea sa fie utilizate si acum echipa este fortata sa reia munca de cautare iar in acest scop a lansat un program si mai multe explicatii gasiti aici. Eu unul ma asteptam ca baietii de la Chronic Dev sa le dea peste nas celor de la Dev Team insa se pare ca mi-au dat mie peste nas si mi-au dovedit ca minciunile lor au picioare foarte lungi, din nou.

   In momentul de fata Dev Team a anuntat si demonstrat o solutie de untethered jailbreak pe care nu o va lansa inaintea aparitiei iOS 5.0.2 si poate nu o va lansa nici dupa ce aceasta versiune a sistemului de operare este publica. Eu unul nu mai stiu ce sa cred, indiferent de unde vin informatiile, mai ales ca la o luna si jumatate dupa publicarea iOS 5 nimeni nu a lansat o solutie de untethered jailbreak. Anul trecut dupa trecerea unei asemenea perioade de timp aveam deja jailbreakme.com disponibil insa anul acesta echipele dau vina pe Apple pentru imposibilitatea de a lansa o solutie de untethered jailbreak. Chronic Dev Team a sugerat de altfel ca exploit-urile sale ar fi fost aduse la cunostinta companiei Apple de catre diverse persoane, lucru complet posibil  insa dezamagirea ramane chiar si in aceste conditii.

   In final – untethered jailbreak pentru iOS 5 vom avea … poate peste o zi/o saptamana/o luna sau poate nu vom avea vreodata.