Semitethered jailbreak lansat pentru iDevice-uri!

    Pentru iOS 5 avem in momentul de fata doar tethered jailbreak facut de catre redsn0w/sn0wbreeze folosind bootrom exploit-ul disponibil de acum un an de zile si numit limera1n. Acest tethered jailbreak se aplica doar vechi si compatibile cu iOS 5, adica toate cele lansate inainte iPad 2 si iPhone 4S. Pentru cei care au tethered jailbreak exista acum semitethered jailbreak, adica in loc sa ajungeti in imposibilitatea de a va mai reporni terminalul dupa ce il inchideti, acum il veti putea reporni dar veti avea functionalitate limitata. Acest semitethered jailbreak vine de la BigBoss care a spune ca functionalitatea sa este limitata deocamdata dar ca este util pentru cei care nu au un calculator langa ei pentru a porni un terminal in tethered mode.

    Practic acest semitethered jailbreak le permite celor care au mobilesubstrate instalat sa reporneasca un iDevice care are tethered jailbreak insa dupa ce il reporniti puteti face doar urmatoarele task-uri :

  • puteti suna sau trimite mesaje SMS;
  • puteti folosi toate aplicatiile native ale iOS;
  • puteti folosi browsere instalate din App Store dar nu si Safari;
  • nu puteti folosi aplicatia Mail dar puteti instala aplicatii din App Store care sa incarce gmail sau yahoo mail.

   Pentru a instala acest semitethered jailbreak trebuie sa adaugati acest repo : http://thebigboss.org/semitether si sa instalati pachetul disponibil in el. Dupa instalare va trebui sa afectuati un reboot iar terminalul ar trebui sa booteze fara probleme. Desigur ca pentru a avea un dispozitiv complet functional trebuie sa folositi functia Just Boot a redsn0w deoarece semitethered jailbreak-ul este doar pentru cei care nu au un calculator in fata dar au nevoie foarte mare de telefon. Semitethered jailbreak-ul este o solutie de moment pentru tethered jailbreak insa dupa cum vedeti si mai sus el este extrem de limitat si nu acopera toate necesitatile unui utilizator.

   Acest semitethered jailbreak functioneaza NUMAI pe iOS 5!

UPDATE: Dupa instalarea acestui pachet unii utilizatori sustin ca nu mai pot face sincronizari cu iTunes pe iPod Touch-uri asa ca aveti grija cum il utilizati.