Chronic Dev Team pierde exploit-urile pentru untethered jailbreak la iOS 5, lanseaza un program pentru a descoperi altele

    V-am spus astazi ca baietii de la Chronic Dev Team vor lansa un program care ii va ajuta sa descopere exploit-uri pentru a ne oferi o solutie de untethered jailbreak in iOS 5. Toata lumea astepta o solutie de untethered jailbreak insa Chronic Dev Team nu o va lansa pentru ca “maretele” exploit-uri descoperite de ei au fost blocate de catre Apple. P0sixninja a explicat astazi intr-un post pe blogul Chronic Dev Team ca Apple a inchis o buna parte dintre exploit-urile descoperite de ei si ca solutia de untethered jailbreak este in mare parte doar o trista amintire in momentul de fata.

First & foremost: during my JailbreakCon talk in September, I was excited to announce that the Chronic Dev team had already discovered 5 different exploits for use in our upcoming jailbreak. Unfortunately, that announcement was a bit premature, because in the subsequent weeks, Apple found & patched a (critical) few of those exploits, between the beta versions we used for testing and the final release of iOS5 on October 12.

Sadly (and trust us, we are much more sad about this than any of you could possibly be), this has prevented us from being able to release a new jailbreak as quickly as we wanted to. As I hinted at earlier this week on Twitter, I was initially disheartened to think that so many of the countless hours we’ve worked on this jailbreak seemingly went right down the drain.

Not to mention, these are by no means the first exploits that have been “lost” by Chronic Dev (or any other iOS hacking teams) in this manner. In fact, these are just a few in a long-running series of exploits that were patched by Apple before we hackers could make use of them in a free jailbreak for you, our loyal fans.

   Acum ca solutia nu este nici pe departe pregatita pentru lansare, Chronic Dev Team a dezvoltat un program care aparent ii va ajuta sa descopere noi exploit-uri in iOS. Programul acesta preia crash log-urile din iOS si in loc sa le trimita la Apple le trimite la serverele Chronic Dev Team unde ei vor analiza datele pentru a descoperi exploit-uri in iOS. Aceste crash log-uri contin informatii ale dispozitivelor noastre, informatii despre modul in care o aplicatie s-a inchis singura sau despre inchiderea instantanee a terminalului nostru. Aceste informatii ajuta Apple sa rezolve probleme ale iOS si sa repare exploit-uri insa cei de la Chronic Dev Team vor sa foloseasca metoda pentru a descoperi exploit-uri.

Instead of allowing this vicious cycle to continue, we decided to write a new program to turn Apple’s own beast against its master, per se. All this program requires from you is to attach your iOS device to your computer and click a single button!

At this point, the program copies all the crash reports off your device (which, under normal circumstances, would be sent right back to Apple), and instead sends this data to a secure, private server hosted by your friendly Chronic Dev team. Next, our program proceeds to neuter your copy of iTunes, simply by changing your settings to prevent your computer from sending any further diagnostic information from your device to Apple.

Using this agglomeration of your crash reports and our ninja skills, Chronic Dev will be able to quickly pinpoint vulnerabilities in various programs by using the same techniques Apple currently employs. At the very least, your data will help point us in the direction of which applications are the most vulnerable, so we can focus our time & energy on these with laser-like intensity. And, of course, this will also prevent Apple from accessing all your valuable data, just so they can then turn around and use it against you.

   Ei au lansat un program pentru Mac, care va trimite automat crash report-urile catre serverele lor in locul celor de la Apple. Acum nu va pot recomanda sa folositi programul pentru ca nu stiu cum anume vor folosi ei acele date insa daca sunteti interesati de el il puteti descarca de aici. Programul modifica iTunes-ul vostru si il face sa trimita datele la serverele Chronic Dev in loc de cele ale Apple si sterge automat log-urile dupa descarcare. Log-urile se descarca in mod normal in calculatorul vostru atunci cand conectati iDevice-ul la el si deschideti iTunes.

    In concluzie, solutia de untethered jailbreak pentru iOS 5 este …. departe.

UPDATE: O versiune pentru Windows a programului va fi lansata in viitorul apropiat si va functiona exact la fel ca versiunea pentru Mac OS X.

36 COMENTARII

  1. tot respectul pentru Dev Team si Chronic Dev Team dar eu unul nu mai am incredere in ei absolut deloc ! Mereu se lauda ca au descperit nu stiu ce exploit-uri sau solutii de unlock si raman doar cu lauda de sine ! Asa a fost si cu unlock-ul pentru iphone4. Prin aprilie atat MuscleNerd cat si Sheriff se laudau ca au deja unlock-uri pentru toate baseband-urile Cand a venit vremea sa le lanseze, au dat-o la intors…

  2. Cineva spunea ca daca de la IOS 4.3.3. Nu au mai fost in stare sa scoata untethered cu siguranta va trece mult timp pana la untethered. Din ce stiam jb untethered l-a facut comex iar de cand apple l-a angajat nu au mai scos nimic. La fel si cu exploit- ul pt jb care il folosim acum. De aceea nu au mai scos pentru ipad 2 si probabil nu vor scoate prea curand, daca vor scoate , si pentru ip4s. Asa ca deocamdata ma multumesc cu jb tethered pe ip4 cu ios 5.0.1. Poate ma insel , daca e asa il rog pe zaone sa ma corecteze.

  3. Partea buna e ca in mod clar vor scoate direct pt 5.0.1 sau chiar 5.0.2, daca nu chiar pt 5.1. Asta daca scot. Sper sa faca si pt iPad 2 chiar si doar tethered.

  4. Daca intr-adevar aveau exploituri si Apple le-a blocat trebuiau sa zica asta a doua zi dupa ce a iesit 5.0.1 , nu acuma .

    Asta inseamna ca nu au avut niciodata de fapt .

  5. Din pacate oamenii pot fi cumparati usor mai ales cei tineri …iar Apple are foarte multi bani …singurul jailbreaker adevarat este geohot insa pe el l-au speriat Corporatiile ptr nu a vrut sa sa vanda …toti ceilalti lucreaza ptr Apple intr-o forma sau alta iar noi suntem fraierii care platesc si pun botul la vrajelile lor . Va mai aduceti aminte ce se cacaiau la un moment dat cu greenp0ison ca nu il lanseaza ca inca nu e gata , ca mai stau un pic , ca au 2 exploituri dar nu vor sa le iroseasca ,ca nu suporta 3g bla bla …in realitate nu aveau nimic doar minciuni …atunci a fost momentul cand geohot a lansat limere1n care functiona pe toate deviceurile si a fost blamat de dev si chronic …de acolo au pornit problemele ptr geohot …proces cu sony etc …da stiu suna a teoria conspiratiei dar prea sunt multe ‘coincidente’ care se leaga …

  6. Problema a aparut de fapt, atunci cand Geohot a parasit scena, pt. ca de fapt toate solutiile de untethered (de la iOS 4.1), au la baza exploitul lui. Dupa cum, multi dintre noi, stim ca “zio” Steve Jobs, i-a dat cateva solutii tanarului Zack (facebook), putem specula ca varianta Geo Hotz a fost una dintre ele.

  7. Fortat sa pastrez 4.3.3 si cu baseband-ul deblocat cu gevey, incep sa ma uit cu jind la SGS II… Un lucru este cert, acesta (i4) este ultimul idevice cumparat de mine.

  8. imi pare rau ca trebuie sa va reamintesc de 4.3.4 si 4.3.5 din vara,care pt mine suna ca Apple doreste sa inchida cercul jb-ului….cu toate ca nu credeam ca o sa faca treaba asta si ca se va gasi cu siguranta cineva care sa ii dea de cap jb-ului….dar se pare ca fara geohot nu mai avem speranta unui jb bun si fara probleme….treaba e destul de simpla,Apple s-a folosit de hack-eri ca sa poata sa domine piata si acum dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta,cauta siguranta dar pe linga asta baietii indieni din laboratoarele lor ar trebui sa lucreze eficient la stabilitatea ios-ului care pina in momentul de fata au cam dezamagit cu acest ios5 si nu prea suna bine variantele beta…dar om trai si om vedea….

  9. Cred ca si pentru mine I4 e ultimul Idevice. Problemele cu IOS 5, incapatanarea Apple de inchide toate portitele JB, plus mentinerea unui ecran mic, deja la un loc adunate sunt mai mult dacat pot sa duc…Pacat ca nu a aparut inca un device Android care sa fie cu adevarat la inaltime ( si le-am testat pe toate ) dar lucrurile evolueaza repede…

  10. Si eu astept un telefon misto cu android. Rabdarea mea pt Apple e finita. 🙂 dar daca nu apare nimic rezonabil, raman la iphone.

  11. Dupa părerea mea in clipa când Apple va bloca toate exploiturile (si se pare ca este aproape de final) si JB va fi imposibil IOS-ul devine total lipsit de interes. Lipsa oricărei posibilitati de customizare si a installous (Pt cei interesați) va limita mult baza de clienți si ii va trimite spre Android. Sincer mi-ar plăcea sa pot face overclocking la ipadul meu cum pot face la sgs2 de exemplu.