Flash pe iPad? Marea gafa a celor de la Apple.

0

Zilele trecute va prezentam un articol in care era analizat video-ul oficial de prezentare a noului iPad al celor de la Apple in care ni se arata navigarea pe anumite site-uri folosind noua tableta insa peste tot era afisat content-ul flash care in mod normal nu e suportat de nici un device mobil de la Apple.

Se pare ca agentia de publicitate care se ocupa de proiectele celor de la Apple a facut o mare greseaza cand a realizat promo video-ul pentru iPad, in mod normal agentia creeaza pagini web false dar foarte bine optimizate pentru prezentari si se pare ca de aceasta data au uitat sa inlocuiasca elementele flash cu imagini care sa reprezinte faptul ca device-ul nu este capabil sa ruleze un asemenea content.

Apple s-a miscat rapid si a cerut agentiei sa faca un alt video in care iPad-ul nu incarca absolut nici un fel de element flash pentru a nu fi pusi in situatia de a fi dati in judecata pentru reclama falsa. Zis si facut, ieri a aparut un alt promo video in care iPad-ul nu mai afiseaza nici un element flash, totul a fost reparat, dar cu noi cu m ramane?

Daca acum 2 zile exista o raza de speranta ca iPad va permite incarcarea elementelor flash nativ acum revenim la celeasi sentimente de dezamagire fata de “creatia” celor de la Apple, no flash = multe site-uri incarcate pe jumatate = browsing experience FAIL. Thank you very much Apple.

Si desigur ca miscarea aceasta se va traduce in mod sigur prin lipsa suportului flash in iPhone OS 4.0 ce va fi lansat la vara pentru cele 3 device-uri.