Appulo.us va ramane inchis definitiv

Dupa cum prea bine stiti, appulo.us a fost inchis cateva zile de catre Kyek, omul care a stat atat la baza creearii site-ului, dar totodata a fost si motorul principal care a transformat appulo.us in cel mai mare site de aplicatii, pentru iPhone/iPod Touch, crack-uite din lume. Imediat dupa inchiderea site-ului, Kyek a promis ca va clarifica situatia si va prezenta viziunea sa despre viitorul appulo si iata ca astazi au venit si clarificarile.

Principalele motive pentru care appulo.us a fost inchis si nu va mai fi deschis vreodata sunt : faptul ca a ajuns sa fie cel mai mare site de aplicatii piratate din lume(scopul initla pentru care a fost facute site-ul era de a oferi utilizatorilor de iPhone/iPod Touch posibilitatea de a testa aplicatiile inainte de a lecumpara, o optiune pe care Apple nu o oferea si nici nu o ofera in ziua de astazi) dar si faptul ca majoritatea membrilor din comunitatea hackulo.us nu contribuie deloc la site ci doresc doar sa beneficieze de pe urma aplicatiilor puse acolo. In plan secundar Kyek bazeaza motivatia de a inchide site-ul pe felul in care s-a schimbat datorita popularitatii aduse de appulo, dar eu spun ca si decizia celor din hackulo.us de a opri redirectionarea donatiilor catre intretinerea serverului pe care era appulo.us a fost un factor destul de important avand in vedere ca era vorba de niste costuri destul de ridicate.

In concluzie appulo.us este mort, iar in locul sau Kyek vrea sa construiasca un forum in care utilizatorii sa discute despre web related stuff : php, webdesign, etc. Cine e interesat poate citi aici si aplica pentru inscriere. Totodata Kyek a lansat si codul sursa al appulo.us, cei are vor sa-si faca un asemenea site pot intra aici pentru a il downloada.

Povestea intreaga, in engleza o puteti citi pe appulo.us, parerea mea e ca tot ce a prezentat Kyek acolo sunt niste motive “scoase” de el si nu reflecta intr-adevar ceea ce l-a impins sa ia aceasta masura.

Anyway, exista AppTrackR si deocamdata nimeni nu simte lipsa appulo, poate doar Kyek. Totusi felicitari pentru ceea ce a facut, nu doar lui ci si oamenilor din spatele proiectului, fara ei Apple/noi nu am fi avut de pe urma cui profita.