Downgrade iPhone 3GS la firmware 3.1.2 folosind custom ipsw – UPDATE

Odata cu lansarea iPhone 3GS Apple a inasprit securitatea si a ales sa dea utilizatorilor posibilitatea de a face restore doar la firmware-ul ales de Apple asa cum am precizat in articolul acesta si de atunci a inceput o adevarata manie cu downgrade-ul la un firmware inferior. Toata lumea prezinta ca singura solutie metoda descoperita de saurik, cea cu trimitearea iTunes spre serverul sau pentru autentificarea firmware-ului si continuarea instalarii.

Ei bine se pare ca undeva cineva a gresit informatiile ori cineva minte pentru ca downgrade se poate face folosind un custom ipsw! Da, ati auzit bine, metoda complicata explicata de mine in tutorialul asta poate fi evitata prin simpla folosire a unui custom ipsw facut cu PwnageTool 3.1.4.

La sugestia unui vizitator al acestui site am downloadat de aici un custom ipsw care activeaza telefonul si am facut downgrade de la firmware 3.1.3 la firmware 3.1.2 fara sa fiu nevoit sa schimb IP-uri sau nimic. Tot ce a trebuit sa fac a fost sa : conectez telefonul la calculator, deschid iTunes, tin apasat pe Shift in timp ce am dat click pe Restore; aleg firmware-ul 3.1.2 proaspat downloadat si sa apas ok. iTunes a facut restore fara probleme si am ajuns la firmware 3.1.2 foarte simplu si usor.

Daca e atat de usor sa faci downgrade doar cu un simplu custom firmware, fara SHSH blobs fara nimic salvat din serverul lui saurik, de ce promoveaza toti metoda sa?

UPDATE : metoda aceasta functioneaza DOAR daca ati facut update la firmware 3.1.3 folosind un custom ipsw si doriti sa revenit la firmware 3.1.2 tot printr-un custom ipsw. Daca ati facut update la firmware 3.1.3 direct din iTunes metoda aceasta NU functioneaza.