Primele impresii despre Opera Mobile pentru iPhone

Zilele trecute va spuneam ca Opera va prezenta o versiune a celebrului browser pentru mobile special facuta pentru iPhone/iPod Touch si iata ca astazi apar si primele impresii in legatura cu versiunea beta a noii aplicatii. Versiunea beta va fi prezentata maine in cadrul Mobile World Congress la Barcelona si dupa primele teste facute de Macitynet browserul este destul de rapid si bine construit.

La deschidere aplicatia afiseaza o serie de thumbnails cu paginile favorite, asemanatoare cu cele din Google Chrome sau iDroid Mini, iar in modul de navigare cea mai mare parte din ecran va fi ocupata de pagina web in sine, bara de jos avand integrate thumbnail-urile cu site-urile favorite. Aplicatia este construita in mare parte folosind Java pentru a fi integrata mai usor in SDK-ul Apple dar si pentru a imbunatati user experience-ul in timpul navigarii pe internet deoarece dupa relatarile celor care au testat-o se misca extrem de rapid pe iPhone si incarca paginile foarte usor chiar si pe conexiuni 3G/Edge.

Din pacate aplicatia nu permite multitouch astfel ca nu putem face zoom folosind 2 degete ca in celelalte browsere, zoom-ul se face dintr-un buton aflat in bara de jos a aplicatiei.

Totul suna bine si frumos dar … nimic despre flash, nici macar o vorba! Sa fi renuntat Opera la flash doar pentru ca aplicatia sa fie acceptata in AppStore? Vom vedea maine rezultatul final, iar zilele aceastea aplicatia va fi trimisa la Apple pentru introducerea in AppStore.