Procesor ARM Dual-Core pe iPhone 4G?

Ieri in cadrul Mobile World Conference ce se desfasoara la Barcelona zilele acestea, Vice Presedintele diviziei de marketing a companiei ARM, Eric Schorn, a relatat faptul ca noile procesoare dual core ARM 9 voi fi incorporate in mai multe device-uri ce vor fi lansate in a doua jumatate a acestui an.

Noul procesor dual core ARM 9 este gata inca de prin 2007, primele prototipuri fiind trimise catre producatorii de terminale mobile abia la inceputul anului 2009 si dupa cum spune VP-ul ARM, noile jucarii vor sta la baza catorva terminale mobile de anul acesta. Tot dupa spusele lui Eric Schorn, ARM 9 are o putere de procesare de 4 ori mai mare fata de modelele incorporate in telefoanele lansate anul trecut, insa nu face nici o referire cu privire la consumul lui, doua nuclee, putere de procesare de 4 ori mai mare.. in mod normal ar trebui sa consume mult mai putin daca e sa ne raportam la piata desktop, insa in lipsa de informatii vom afla abia cand va fi lansat un terminal mobil echipat cu el.

De ce este aceasta stire importanta pentru noi? Ei bine, pentru ca zvonurile din luna ianuarie in legatura cu iPhone 4G prevesteau ca acesta va avea un procesor dual-core ARM 9, iar odata cu anuntul ARM ca procesorul va fi in corporat in terminalele mobile ce urmeaza sa apara in vara acestui an, flacara este reaprinsa si nu putem decat sa ne gandim ca vom avea un procesor puternic in noul iPhone. Pe de alta parte, iPad-ul are un procesor de 1GHZ produs chiar de Apple si imi vine greu sa cred ca se va renunta la acesta in favoarea unui dual-core, Apple e cu produsele revolutionare, dar nici chiar asa.

Oricum zvonurile vor incepe sa curga de acum, dar rezultatul final il vom vedea abia la vara.

2 COMENTARII