25.000 iPad-uri vandute in fiecare ora de Apple?

25.000 iPads pe ora, asta ar fi dupa anumite persoane numarul de pre-comenzi inregistrate pe site-ul Apple in fiecare ora de la deschiderea acestei serii de pre-comenzi in care gigantul de Cupertino a dat clientilor posibilitatea de a alege oricare dintre cele 6 modele de iPad.

Cifrele acestea au fost calculate de membrii unor forumuri din SUA dar si de reprezentantii unor firme care produc accesorii pentru produsele Apple iar toate estimarile au fost facute pe baza numerelor distribuite de site-ul Apple pentru fiecare comanda in parte. Verificarile au fost facute in felul urmator: unii au cumparat iPad-uri inca din primele minute dupa deschiderea sistemului de pre-comenzi pe site-ul Apple, altii au cumparat dupa o ora/2 dar si la intervale de 30 de minute intre comenzi si au observat ca de la o ora la alta numerele pentru fiecare comanda in parte aveau diferente care denotau cateva zeci de mii de comenzi plasate in timpul scurs.

Daca ar fi sa luam de bune aceste cifre ar rezulta ca la 25.000 de comenzi pe ora presupunand ca fiecare comanda este pentru un iPad de 499$, Apple ar avea incasari de 10 milioane $ pe ora, o cifra enorma pentru un produs care a fost mai mult contestat decat acceptat. Totusi aceste estimari sunt bazate pe niste numere de comenzi si diferentele dintre numerele comenzilor ar putea fi pentru comenzi la alte produse decat iPad-uri pentru ca nu a putut nimeni confirma cu exactitate ca respectivele numere de comenzi erau exclusiv pentru iPad.

Si daca ar fi adevarat, in ritmul asta iPad-ul s-ar putea vinde la fel de bine ca iPhone 3GS vara trecuta? Sa fie chiar atat de multi oameni innebuniti dupa iPad?