SBAdBlock si Maps Enhancer pentru iPhone

Maps Enhancer este un patch disponibil in Cydia pe care eu l-am prezentat anul trecut iar principala sa utilitate este de a salva toate hartile pe care voi le incarcati cu aplicatia Maps din telefon, pentru a le utiliza mai tarziu cand va deconectati de la internet.

Maps Enhancer este facut de un membru Dev Team, oranav, si poate fi utilizat pentru salvarea hartilor incarcate prin aplicatia Maps, pentru ca apoi sa le puteti folosi in vederea utilizarii functiilor aplicatiei Maps, dupa cum am prezentat in articolul acesta. Din pacate desi hartile le aveti in telefon, functiile necesita o conexiune la internet insa avand in vedere ca hartile sunt deja salvate in telefon nu ar trebui sa va ceara conexiunea la internet decat pentru calcularea rutei.

Maps Enhancer poate fi customizat din Settings, singurele setari pe care puteti sa le faceti privesc nivelul de zoom la care vor fi salvate hartile, 19 este zoom-ul cel mai mare, iar 1 este cel mai mic, sfatul meu este sa salvati la zoom 18 macar pentru a avea o cat mai buna reprezentare a strazilor.

SBAdBlock este un patch pentru iPhone/iPod Touch cu ajutorul caruia puteti bloca afisarea oricarui tip de reclame afisate in orice aplicatie din telefonul vostru prin simpla activare a toggle-ului din SBSettings.

In ultima vreme developerii de aplicatii, constient de faptul ca aplicatiile lor vor fi piratate in primele ore dupa acceptarea in AppStore, s-au hotarat sa isi mareasca profitul fie prin introducerea sistemului de in-app purchases fie prin adaugarea de reclame in aplicatii in speranta ca utilizatorii vor da click pe ele. Teoria nu e rea deoarece unele companii au scos profituri de milioane de $ de pe urma acestui sistem insa pentru utilizatorul de rand aceste reclame sunt extrem de enervante. Well acum puteti instala SBAdBlock din Cydia si adauga un toggle pentru el in SBSettings iar cand patch-ul e activat nici o reclama nu va fi afisata indiferent de aplicatie, exceptie facand desigur Safari.

Pentru a instala SBAdblock tot ce trebuie sa faceti esti sa adaugati in Cydia sursa http://repo.modyouri.com si sa il instalati, patch-ul este gratuit.