iPhone OS – cel mai utilizat OS pentru navigarea pe internet de pe un SmartPhone

AdMob, o companie din SUA specializata pe tot felul de analize in legatura cu aproape orice are legatura cu domeniul online a facut public un raport de analiza privind traficul pe internet iar ceea ce ne intereseaza pe noi este traficul facut de pe terminalele mobile. Toate datele din spatele acestui raport se bazeaza pe cererile de incarcare a reclamelor publicitare, oferite de AdMob, facute de terminalele mobile care accesau site-urile din reteaua AdMob sau foloseau aplicatii care contineau asemenea reclame.

Dupa cum prea bine v-ati dat seama deja, sau ati tras cu ochiul in poza din stanga, iPhone OS este cel mai folosit sistem de operare in ceea ce priveste traficul pe internet, insumand 50% din totalul traficului facut pe site-urile sau prin aplicatiile care au bannere AdMob. La o distanta considerabila se afla Android OS cu 24% din trafic iar la cateva procente dupa acesta regasim Symbian OS cu 18%, sistemele de operare de la BlackBerry/Microsoft avand o cota mult prea mica pentru a fi bagate in seama.

So terminalele Apple insumeaza jumatate din totalul traficului facut pe internet, de 2 ori mai mult decat cele dotate cu Android, iar asta dovedeste inca odata ca gigantul din Cupertino este cu mult peste Google deocamdata si eu unul sper ca aceasta diferenta sa devina din ce in ce mai nesemnificativa in anii imediat urmatori pentru ca in fond noi, clientii, avem de castigat.