iPhone OS 4.0 singurul firmware major gratuit pentru iPad

Daca sunteti posesori doar de iPhone atunci e foarte probabil sa nu stiti ca posesorii de iPod Touch trebuie sa isi cumpere fiecare nou firmware “mare” cum a fost de exemplu iPhone OS 3.0 care pentru utilizatorii de iPod Touch a costat 10$. O suma infima dar e totusi un bir pe care Apple il impune celor care doresc sa treaca la “the next big thing”.

Se pare ca aceasta taxa le va fi impusa si viitorilor posesori de iPad(cel putin asa reiese din documentatia care a fost publicata odata cu firmware 3.2 pentru iPad) care vor primi totusi iPhone OS 4.0 gratuit insa vor trebui sa plateasca pentru iPhone OS 5.0 care urmeaza sa apara anul viitor. Avand in vedere ca posesorii de iPod Touch au dat 10$ ma astept ca cei cu iPad sa plateasca cel mult 30$ pe firmware, un pret maxim care, privind lucrurile in ansamblu, nu e chiar atat de mare avand in vedere ca e achitat doar o singura data pe an.

Apple will provide you any iPad OS software updates that it may release from time to time, up to and including the next major iPad OS software release following the version of iPad OS software that originally shipped from Apple on your iPad, for free. For example, if your iPad originally shipped with iPad 3.x software, Apple would provide you with any iPad OS software updates it might release up to and including the iPad 4.x software release. Such updates and releases may not necessarily include all of the new software features that Apple releases for newer iPad models.

So Apple isi asigura un profit si de pe urma celor care vor sa faca update la noua versiune importanta de firmware, eu sper sa nu aiba in gand sa implementeze aceasta obligativitate si pentru posesorii de iPhone, desi daca ar face-o ar scoate enorm de multi bani.

2 COMENTARII

  1. Poate asa reusesc sa tine costul redus la iPad; eliminand initial pretul softului si apoi distribuindu-l pe mai multi ani. Ingenios 😀