Aplicatiile din AppStore sunt mai scumpe in Europa decat in SUA

Conform unui studiu recent facut asupra anumitor categorii de aplicatii din AppStore, aplicatiile din AppStore-urile europene au cele mai mari preturi comparativ cu restul lumii. Se pare ca Apple scoate bani frumosi din conversia dolar euro, bani care creeaza o stare de discriminare, spun eu, fata de europeni care sunt obligati sa plateasca mai mult pentru aplicatii.

Studiul s-a axat pe 3 mari categorii : jocuri, carti si aplicatii pentru navigatie folosind GPS-ul, ultima fiind si categoria la care exista cele mai mari discrepante intre preturile pentru Europa si restul lumii. Se observa si din grafic pretul considerabil mai mare pentru europeni fata de asiatici, australieni, sud americani. Din pacate aceste preturi sunt practicate de Apple inca de la lansarea AppStore deci noi platim mai mult pe aplicatii de aproape 2 ani de zile.

Stiudiul a facut si o medie a celor mai populare aplicatii pentru iPhone/iPod Touch, iar media in europa este situata la 3.86$ pentru o aplicatie, pret care in SUA inseamna 2.43$ iar in Asia 3.69$. Deci noi platim cu 1$ jumatate mai mult decat americanii pe aplicatii iar asta e un motiv foarte bun pentru a avea un cont un US AppStore pentru a evita discriminarea celor de la Apple.

Din pacate aceasta politica de preturi se aplica si la terminalele iPhone care in Europa costa aproape dublu decat in SUA, da ati auzit bine, APROAPE DUBLU fata de cat plateste un american, stiu ca exista anumite taxe pentru comercializarea unor produse in Europa insa cresterea pretului intr-o asemenea masura este pura nesimtire, atat a celor de la Apple cat si a operatorilor de telefonie mobila.

1 COMENTARIU

  1. Din pacate acesta este adevarul.
    As fii curios daca exista vreun produs, indiferent care , la care pretul in Europa sa fie sub cel din USA.
    Si cum si noi romanii facem parte din Europa , la saracia noastra, trebuie sa platim orice la pretul care il suporta si un alt european dar care traieste intr-o tara civilizata( din punct de vedere al nivelului de trai) a Europei………
    Pana cand…