Opera Mini – o decizie dupa lansarea iPad?

8 zile, atat a trecut de cand Opera a trimis aplicatia Opera Mini pentru aprobare in AppStore, 8 zile in care Apple si-a vazut linistita de treaba si nu a schitat nici macar un gest in privinta acestei aplicatii, nu a oferit nici cea mai mica informatie in legatura cu ea, gigantul din Cupertino fiind ocupat sa pregateasca lansarea iPad-ului si sa updateze iTunes.

Curios este ca in aceste 8 zile nici Opera nu a apasat pe acceleratie pentru a creea valva in jurul aplicatiei sale sau pentru a critica timpul exagerat de mare pe care echipa AppStore il ia pentru a face o decizie in privinta Opera Mini. Sa se fi resemnat Opera cu gandul ca aplicatia lor nu va fi acceptata in AppStore? Tot ce se poate, sau poate isi pregatesc urmatoarea miscare, adica o lansare a aplicatiei in Cydia, care spre satisfactia tuturor va fi cea mai mare palma peste fata celor de la Apple.

In momentul de fata majoritatea aplicatiilor de tip browser din AppStore sunt construite pe platforma Safari, practic toate sunt doar versiuni “infrumusetate” si cu ceva mai multe optiuni a Safari, nimic mai mult si sunt sigur ca Apple vrea sa mentina acest monopol care prin acceptarea Opera Mini ar fi rupt si ar da curaj altor companii mari, spre exemplu Mozilla pentru a trimite o versiune a Firefox in AppStore.

Au trecut 8 zile si presimt ca vor mai trece cateva iar in final decizia celor de la Apple ii va nemultumi pe multi.