Ce ar putea aduce iPhone OS 4.0

6

Maine e keynote-ul Apple unde compania din Cupertino va prezenta iPhone OS 4.0 si desigur ca trebuie sa prezint cateva posibile features care ar putea/sau nu ajunge in cea de-a 4-a versiune a iPhone OS.

Multitasking

A cam venit vremea, hardware-ul e capabil sa reziste la rularea aplicatiilor in background prin introducearea procesorului de 1GHZ care e foarte posibil sa fie implementat si in noul iPhone 4G/HD. Unii interpreteaza si imaginea de prezentare a evenimentului care are o umbra lasata sub 4, ce ar putea insemna “o mica actiune” in background adica multitasking.

Un alt sistem de notificari/scoaterea sa

Push Notifications e departe de perfectiune si Apple stie asta, iar prin introducerea multitasking-ului Push Notifications si-ar pierde rostul deci e posibil sa dispara de tot sau Apple sa il perfectioneze.

Schimbari la interfata iPhone OS

Pana in momentul de fata Apple nu a umblat mai deloc la interfata iPhone OS asa ca este foarte posibil sa vedem macar cateva schimbari la vechea interfata, multi utilizatori o cer, ramane de vazut daca Apple o va face.

Shared folder

Shared folder este un folder prin care ati putea copia documente direct in iPhone pentru a le transfera de pe un PC pe altul/etc. Au fost gasite diferite indicii ca Apple ar urma sa introduca acest feature, ramane de vazut daca va aparea sau nu.

Suport pentru printare

Am vorbit astazi despre posibilitatea introducerii unui suport pentru printarea documentelor, gasiti articolul aici.

Aplicatie Radio

Acesta este un feature pe care eu mi l-as dori foarte mult pe iPhone, hardware exista atat pe iPhone 3GS cat si pe iPad si au existat indicatii in lunile trecute ca Apple lucreaza la o asemenea aplicatie, insa nu stiu daca vor decide in final aplicarea sistemului, oricum eu sper in continuare.

Cam asta cred eu ca ar putea fi “marile” noutati introduse de Apple in iPhone OS 4.0. Voi ce credeti ca vom vedea nou diseara?