Siri – aplicatia care tine locul unui asistent personal

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MpjpVAB06O4[/youtube]

Siri este o aplicatie pentru iPhone/iPod Touch care implementeaza o serie intreaga de facilitati pe care in mod normal ar trebui fie sa le faceti singur fie sa angajati pe cineva sa le faca pentru voi. In primul rand Siri este o aplicatie care cauta pe internet diferite informatii pentru voi, insa spre deosebire de aplicatiile clasice Siri cauta dupa dictare, asemanator aplicatiei Google Voice.

In al doilea rand Siri este o platforma multifunctionala prin intermediul careia puteti planifica diferite aspecte ale vietii voastre direct de pe telefonul mobil, spre exemplu(daca ati vazut si video-ul) daca vreti sa mergeti la un concert deschideti Siri si ii spuneti ce va intereseaza, aplicatia va cauta toate informatiile legate de acel subiect si prin intermediul ei va puteti cumpara bilete sau rezerva locuri la un concert/film/restaurant fara a fi nevoiti sa sunati/sa mergeti personal sa faceti ceva.

Desigur ca Siri functioneaza DOAR in SUA si functioneaza doar cu diferite site-uri care au implementate functii pentru rezervari online/etc, si din pacate in Romania o astfel de tehnologie e departe de a fi implementata.

Apple a cumparat ieri compania care a facut aplicatia Siri si e foarte posibil sa prezinte aceasta mica minune ca un feature pentru iPhone 4G/HD in vara.

Ce parere aveti, v-ar placea sa puteti folosi o asemenea aplicatie in Romania?