Noul sistem de comenzi vocale din iOS 5 ar putea deschide link-uri, scire email-uri sau aduaga contacte

     Imediat dupa lansarea iOS 5 beta 5 s-a descoperit ca Apple lucreaza la un sistem de scriere dupa dictare bazat pe tehnologia companiei Nuance. Acest sistem ar urma sa fie implementat in tastatura din iOS si ar permite utilizatorilor sa introduca text in aplicatii folosind doar vocea. Acum aflam ca Siri, un serviciu achizitionat de catre Apple anul trecut, ar putea sta la baza unui sistem de comenzi vocale mult mai complex decat se credea initial. Siri este un “asistent personal” care prin intermediul comenzilor vocale permite posesorilor de iDevice-uri sa comande cina, sa rezerve un bilet la film sau la un restaurant, sa caute o locatie, etc.

      In iOS 5 Siri va functiona diferit desigur si pe langa posibila indeplinire a task-urilor prezentate mai sus, sistemul ar avea acces si la adresa de contacte, casutele de e-mail, aplicatia calendar, aplicatia Phone si in final ar fi capabil sa deschida link-uri. Daca ceea ce am prezentat mai sus va fi intr-adevar implementat in iOS 5 prin Siri atunci am putea trimite un email fara sa apasam vreo tasta pe ecran, am putea suna pe cineva, adauga un contact ori edita unul folosind simple comenzi vocale si desigur am putea vizita iDevice.ro rostind doar denumirea.

      Practic acest sistem este dorit de ani de zile in iOS si daca Apple il va implementa acum ii va ajunge din urma pe cei de la Google care au ceva asemanator implementat de un an aproape. Probabil Apple va face lucrurile diferit si “mai bine” insa pana una alta stim doar ca sistemul ar putea functiona atat pe iPhone cat si pe iPad.

 

4 COMENTARII

  1. inseamna ca baietii din India baga mare in laboratoarele lor pt ios..:))..ramine problema de recunoastere a pronuntiei(in functie de limba),accentului (idem)si zgomotului de fond…care daca nu sint rezolvate din start vor avea o problema…