Spirit s-ar putea sa nu functioneze pentru toata lumea

Inevitabilul s-a produs si acum vine o veste proasta pentru foarte multi dintre voi, e foarte posibil ca Spirit sa nu poata fi folosit pe telefoanele care nu sunt activate si care nu beneficiaza de o conexiune de internet pentru a se conecta la un anumit site care va implementa jailbreak-ul.

Practic Spirit functioneaza prin intermediul Safari si daca nu aveti telefonul activat cu o cartela a operatorului de telefonie de unde e cumparat atunci NU veti putea face jailbreak pentru firmware 3.1.3. resn0w si blackra1n hacktivau automat telefoanele pentru ca exploatau firmware-ul insa Spirit trebuie rulat prin intermediul Safari iar acest lucru implica activarea telefonului in prealabil.

Deocamdata informatiile acestea vin doar de la chpwn, unul dintre cei care a lucrat la solutia de jailbreak, astept sa vad ce spune si MuscleNerd insa data fiind natura acestui jailbreak ma indoiesc ca MuscleNerd va avea un raspuns diferit. Puteti citi intrebarile mele catre chpwn si raspunsurile sale : 1 , 2 , 3 , 4.

Totodata s-ar putea ca iTunes 9.1.1 sa fi blocat exploit-ul Spirit insa daca nu va puteti activa telefonul chiar nu mai conteaza acest aspect, pana una alta asteptam sa vedem ce spune MuscleNerd, daca va spune ceva, sau lansarea oficiala.

Nu va speriati inca, chpwn a lucrat la Spirit insa MuscleNerd cunoaste situatia mai bine.

UPDATE : A venit si confirmarea oficiala de la comex, nu veti putea folosi aceasta solutie de jailbreak daca nu avti telefonul activat.

66 COMENTARII

  1. Ce ciudati frate,am tot asteptat si ne lovesc numai cu raspunsuri care mai decare mai negative :(( Ori FW 3.1.3 a ajuns atat de securizat ca si PS3 care momentan nu poate fi spart,avand cea mai buna securitate la ora actuala pentru o consola.Cred ca vom auzi vesti bune dupa lansarea oficiala a lui iPhone 4g care va bucura pe toata lumea,pana atunci ne tinem iPhon-urile pe post de bibelouri,ca deh daca ai nostrii aveau bibelouri din portelan noi de ce sa nu avem,bibelouri hightec =)))

  2. @Cosmin: Eu spun ca exploit-ul din Spirit e expandable, simplu de patch-uit, daca nu cumva Apple l-a si “rezolvat” prin iTunes 9.1.1.
    Altfel nu imi explic cum ar putea lansa o solutie de jailbreak cu o luna inainte de WWDC.

  3. @bobby: Da, ma gandeam ca vor scoate un program care va face si activare, ma gandeam ca realizeaza cati oameni au nevoie de activare. Se pare ca m-am inselat…
    @catanzaro27: Probabil nu va fi program, te vei conecta la un site care va face jailbreak, deci ai nevoie de internet.

  4. @zaone: De asta ma temeam cel mai tare….Vezi, poate gasesti vre-un site cu un turbosim sau daca pot cumpara cartele de at&t din Romania.Oare se activeaza cu orice cartela de at&t sau trebuie chiar nr de tel cu care a fost activat prima oara?

  5. zaone man tot intru din ora in ora pe site si caut ceva anunturi,care sa ne faca mai optimisti,dar pe zi ce trece tot ajungem sa fim dezamagiti din diferite chestii,cum ca….daca nu ai telefonul activat adio 🙁 pai stai asa ca noi asteptam JB-ul nu unlock-ul…ce am putea sa mai intelegem cand fiecare ne loveste cu,cate un soft FAKE sau un soft care nu corespunde telefoanelor care nu au JB :(( NU am asteptat eu atatea luni sa fac un JB si un Unlock dar uite ca am ajuns sa o vad si pe asta.Am vrut sa imi iau un iPhone 3gs si marea prostie a fost ca era si blocat dar si cu versiunea de FW 3.1.3 na belea,crezand ca poate rezolv ceva cu SHSH-ul dar nu mai merge din cate am auzit.Odata adus telefonul la versiunea cea noua se schimba si bootrom-ul si baseband-ul. E atat de suck`s cand stai la mana unora :((

  6. @bobby: Trebuie cartela operatorului de telefonie pe care e codat, TurboSIM-urile nu activeaza iPhone-uri si aveti grija sa nu va luati teapa!
    iPhone-ul poate fi activat DOAR prin jailbreak/cu cartela operatorului, TurboSIM-urile NU activeaza telefonul.
    @Cosmin: Pe de o parte e de inteles cum decid ei o asemenea lansare cu o luna inainte de prezentarea noului iPhone, exploit-ul asta este usor de rezolvat si isi permit sa il arunce la cei care il pot folosi.
    Pana una alta daca stiti pe ce retele sunt codate telefoanele voastre cautati cartelele operatorilor.
    Nu stiu cum puteti afla pe ce retea este codat telefonul, sincer sa fiu sansele sa aflati sunt infime.

  7. @zaone: Am o cartela de at&t dar nu am semnal aici si cand il conectez la itunes zice ca nu recunoaste cartela si sa pun una valabila.Oare e din cauza ca nu am semnal sau e pe tmobile?

  8. apropo singurii distribuitori de iPhon-uri din Germania sunt AT&T? daca mai stiti altii spuneti-mi si mie ca telefonul e codat pe reteaua din Germania,care din ele Dumnezeu stie 😐

  9. Am scris mai sus informatiile legate de aflarea operatorului. Daca iTunes NU recunoaste cartela inseamna ca NU e codat pe operatorul de care apartine respectiva cartela.

  10. Zaone, vezi ca nu trebuie se intri pe niciun site, cauta prin tweeturile lui chpwn ca eu nu am cum sa postez poza aici. Zice clar ca merge de pe calculator ca orice alt jailbreak

  11. Exista un site in care sant trecute toate serile de la iphone si operatori de telefonie care au vandut acel iphone corespunzatoare seriei vandute.u inceput sa scada pretul foarte mult la iphone sh datorita blocari telefoanelor cu noile softuri 3.1.3 sau itunes ,pur si simplu sant satul de tigania ,, a zis ala , va scoate celalalt, ala a zis ca nu merge ” din 10 topicuri in zaone 6-7 sant despre ,,a zis geohot ori muscle ca ” dar defapt nu zic nimic sincer cred ca viitorul este os android ,chiar imi place htc desire, nu stai sa iti bati capu cu jailbreak si unlock , ori lipsa flash ,care totusi merita sa ai pe un smartphone , ajungi sa stai cu frica sa nu cumva sa faci update la iphone sau itunes ca ramai cu un bibelou , speram sa se rezolve problemele asteptand un geniu sa apara sa faca un soft pentru jb sau unlock parca e prea mult ! Cred ca doar multitudinea aplicatilor mai tine iphone in top …

  12. -cumparati-va neverlocked saracilor , vreti totu’ pe tava si gratis, sper sa va stea in gat iphonu’ , nu stiti nici sa ocoliti o amarata de intrebare “update yes no”
    -sper sa numai scoata jailbreak pe nici un firmware, sa va vad atunci cati o sa il vindeti si cati o sa il pastrati.

  13. @Mafia: sper sa nu se mai scrie “nu mai”, ca sa poti sa te lauzi si tu ca scrii corect in romana si, ca bonus, ai si iphone neverlocked poleit in haur. mult momoz, cocalar mic

  14. eu oricum mi-am vandut iphone-ul 3gs de 32 gb chiar ieri. L-am dat cu 1750 ron. doar ca sa-mi iau iPhone 4G cand va aparea.

  15. @zaone comex i`a raspuns unui user pe twitter care il intreba cand va fi lansat spirit, acesta raspunzandu`i “friday”. deci maine s`ar putea sa avem jailbreak pe 3gs 3.1.3

  16. @zaone: deci ar trebuii sa-l activez acum sau nu conteaza? ca am gasit un service care are cartela de care am nevoie pentru activarere..si.,.sa nu fac update la itunes..nu? ms,baieti..o zi buna

  17. n00b asking dumb question: telefonul meu 3GS este cumparat de la emag. Cum il activez? Pe ecran, cand a venit avea un sticker care anunta ca daca va fi facut update la firmware telefonul nu va mai fi liber de retea si acest lucru nu este acoperit de garantie.

  18. @Viteza: ROFL, adica ai cumparat un telefon jailbroken si decodat de eMAG? Daca are 3.1.3 du-te si intreaba`i pe ce retea e codat ca sa`ti cauti o cartela pentru activare.
    @Kendo0: Da, activeaza-l acum daca ai cu ce.

  19. Ce operatori comercializeaza Iphone in Franta ? Stiu ca e luat din Fr si as vrea o cartela cu care sa il pot activa .Ms mult !

  20. @bobby: simplu,am fost la service si am intrebat daca au cartela sa il activeze..a,stiam in ce retea e blocat pentru ca e din usa..deci,at&t..service-ul e in pitesti.. se numeste sony service center..

  21. Am gsit ca au O2, orange si vodafone.Daca e cumparat pe vodafone in Anglia si pun un vodafone din Romania, pot sa-l activez sau imi trebuie vodafone din Anglia?Stie cineva?

  22. @zaone: da. telefonul este JB si unlocked direct de la emag, insa are versiunea 3.0.1. so, intrebarea mea ramane in picioare. Trebuie sa ma duc sa intreb la e-mag cum il activez sau pot sa fac eu altfel asta?

  23. Scurt pe 2: am dat mail la e-mag numai ce. Daca nu imi rezolva problema cu activarea telefonului o sa merg la OPC si chiar mai departe. Nu cred ca ar da bine sa stie Apple cum se vand telefoanele lor in Romania de unul din cei mai mari retaileri de IT&C

  24. Daca asta va fi raspunsul lor urmatorul mail il dau la Apple. Banuiesc ca nu vor fi foarte incantati sa stie cum se vand telefoanele lor in Ro cu JB si unlock facut cu softuri third-party.

  25. @Viteza: Ii doare undeva de modul in care se vand iPhone-urile in Romania sincer. Daca ai intr-adevar o problema cu telefonul si nu il poti folosi atunci doar la OPC vei gasi rezolvare.

  26. din cate stiu eu se poate activa si fara sim, am sa mai sap si am sa revin cu un update. referitor la cele intamplate parerea mea ar fi sa mergi frumusel la OPC. esti sigur ca acel telefon este nou? sigur nu e vreun sh din care isi trage favorurile vreun angajat ? la asta nu te gandesti … 🙁