Adobe ataca Apple printr-o scrisoare deschisa

Astazi Adobe a lansat o scrisoare deschisa scrisa de co-fondatorii Adobe, in care critica modul in care Apple alege sa promoveze standardul HTML5 in locul flash-ului, dar mai important decat atat, faptul ca Apple nu da utilizatorilor posibilitatea de a alege daca vor sau nu sa foloseasca flash-ul.

Scrisoarea face parte dintr-o campanie menita sa contraatace campania anti-flash a celor de la Apple care in mod sigur a avut si va avea un impact major asupra incasarilor celor de la Adobe si in realitate aceasta este cea mai mare grija a lor, nu neaparat end-userul. Faptul ca Apple uraste flash-ul si doreste inlaturarea acestuia ca standard pentru vizualizarea continutului de pe web loveste Adobe acolo unde o doare mai tare, in cel mai folosit produs al lor, in sursa lor de venit si acum Adobe incearca sa se protejeze insa fara rost, spune eu, deoarece “revolutia” a inceput si flash-ului i s-a semnat de mult sentinda de condamnare la moarte.

In final va fi un singur castigator, si acela va fi Apple desigur pentru ca exista alternative pentru flash insa din pacate Adobe nu a stiut sa repare flash-ul cand a trebuit si acum vor trebui sa se reinventeze pentru a supravietui.