Prima Pagina Apple Tableta iPad e mai rapida decat iPhone 4

Tableta iPad e mai rapida decat iPhone 4

iPhone 4 a ajuns ieri in mainile catorva americani norocosi dar si a catorva publicatii mari de peste ocean asa ca astazi avem tot felul de informatii despre noul iPhone 4. Stim deja ca iPhone 4 are un procesor A4 de 1Ghz, identic cu cel de pe iPad, si 512MB RAM, de 2 ori mai mult decat iPad si iPhone 3GS, asa ca ne asteptam cu totii ca iPhone 4 sa fie cel mai rapid iDevice produs de Apple in acest moment. In realitate e posibil ca tableta iPad sa fie usor mai rapida decat noul iPhone 4 iar conform unor teste facute de cei de la macrumours tableta iPad este intr-adevar mai rapida decat noul iPhone 4.

Conform testelor facute de cei de la macrumours iPhone 4 este cu 31% mai rapid decat iPhone 3GS insa ceva mai “incet” decat tableta iPad, cel putin asa reiese dupa testele facute cu aplicatia GeekBench. Problema cu aceste teste a stat in faptul ca iPad rula iPhone OS 3.2 iar iPhone 4 iOS 4.0, deci diferenta de performanta intre cele 2 device-uri cu siguranta vine de la diferentele celor 2 sisteme de operare. Sa nu uitam ca iOS 4.0 are multe features care necesita un hardware ceva mai potent pentru a le rula iar rezultate bench-ului depind in foarte mare masura de aplicatiile pe care iPhone 4 le avea deschise in background si setarile facute in sistem.

Parerea mea este ca iPhone 4 este mai rapid decat tableta iPad in iOS 4.0 datorita cantitatii de RAM duble, acesta este singurul lucru care va face iPhone 4 cel mai rapid iDevice al momentului si probabil tableta iPad se va misca la fel de greu ca iPhone 3GS cu iOS 4.0.

 • Pingback: Tweets that mention Tableta iPad e mai rapida decat iPhone 4 | Noutati iPhone - tutoriale jailbreaking, unlock, customizare, jocuri. -- Topsy.com()

 • Pingback: Apple iOS4 - Page 2 - Console Games Forum()

 • SUNRIS3

  NU CRED CA TABLETA SE VA MISCA CU IOS4 LA FEL CA 3GS DEOARECE ARE 1GHZ PROCESOR IAR 3GS ARE 600MHZ. ORICUM E F AIUREA CA IN FIECARE AN SA TREBUIASCA SA-TI CUMPERI ALT TELEFON DACA VREI SA AI ACEIASI VITEZA PE UN OS NOU. LA ANUL CAND VA IESI ALT OS IPHONE 4 SE VA MISCA PE EL CUM SE MISCA ACUM 3GS PE IOS 4. SI ASA MAI DEPARTE…NU MI SE PARE DELOC OK POLITICA APPLE DE A 'LIMITA' VECHILE DEVICE-URI.

 • coder

  Sal.Chiar ieri am instalat iOS 4 pe un iPhone 3GS 32GB si merge perfect,multitaskingul merge super,home screen wallpaper este super,Merge super bine,nu are lagg-uri.Cand se va putea face jailbreak la iPhone 3GS cu iOS 4 instalat cu bootroom nou?.Stima

 • @coder: Cand se va putea va fi postat pe site.

 • bodoo69

  zaone, viteza NU tine de cantitatea de RAM:

  ex: daca faci o arhiva RAR pe un PC:

  (RAM-ul folosit de PC in momentul respectiv sa fie sub 256 respectiv 512)

  – cu 256 RAM – timp = 1 minut

  – cu 512 RAM – timp = 1 minut

  adica winRAR are nevoie doar de (sa zicem) 10 MB din RAM-ul disponibil

  In concluzie RAM mai mare nu inseamna o viteza mai mare, CPU proceseaza informatia stocata in RAM.

  CPU este cel care duce munca, este ajutat sau incetinit de latenentele memoriei RAM.

  Un RAM mai rapid este cel cu frecvente scazute (ex: PC 4.4.4.12)

  Ideea este ca daca ai RAM mai mult, rulezi concomitent mai multe aplicatii.

  De aceea iPhone 4 are 512 pentru ca este construit by default sa mearga cu iOS 4 / multitasking

  Si procesoarele anterioare 2G, 3G, 3GS erau capabile multitask doar ca iPhone OS nu are implementat acest lucru

  DE CE? pentru RAM… care este foarte mic (bineinteles si CPU)

 • @bodoo69: Pai mai mult RAM = multitasking mai lin, performante mai bune, sistemul ruleaza fara agatari si alte chestii. Benchmark-urile alea sunt facute sa streseze tot din iPhone.

 • Pingback: Are iPhone 4 un procesor de 800Mhz? | Noutati iPhone - tutoriale jailbreaking, unlock, customizare, jocuri.()