Tableta iPad e mai rapida decat iPhone 4

iPhone 4 a ajuns ieri in mainile catorva americani norocosi dar si a catorva publicatii mari de peste ocean asa ca astazi avem tot felul de informatii despre noul iPhone 4. Stim deja ca iPhone 4 are un procesor A4 de 1Ghz, identic cu cel de pe iPad, si 512MB RAM, de 2 ori mai mult decat iPad si iPhone 3GS, asa ca ne asteptam cu totii ca iPhone 4 sa fie cel mai rapid iDevice produs de Apple in acest moment. In realitate e posibil ca tableta iPad sa fie usor mai rapida decat noul iPhone 4 iar conform unor teste facute de cei de la macrumours tableta iPad este intr-adevar mai rapida decat noul iPhone 4.

Conform testelor facute de cei de la macrumours iPhone 4 este cu 31% mai rapid decat iPhone 3GS insa ceva mai “incet” decat tableta iPad, cel putin asa reiese dupa testele facute cu aplicatia GeekBench. Problema cu aceste teste a stat in faptul ca iPad rula iPhone OS 3.2 iar iPhone 4 iOS 4.0, deci diferenta de performanta intre cele 2 device-uri cu siguranta vine de la diferentele celor 2 sisteme de operare. Sa nu uitam ca iOS 4.0 are multe features care necesita un hardware ceva mai potent pentru a le rula iar rezultate bench-ului depind in foarte mare masura de aplicatiile pe care iPhone 4 le avea deschise in background si setarile facute in sistem.

Parerea mea este ca iPhone 4 este mai rapid decat tableta iPad in iOS 4.0 datorita cantitatii de RAM duble, acesta este singurul lucru care va face iPhone 4 cel mai rapid iDevice al momentului si probabil tableta iPad se va misca la fel de greu ca iPhone 3GS cu iOS 4.0.