Apple ar putea vinde 1.5 milioane iPhone 4 in acest week-end

Apple a anuntat pe 16 iunie, la doar o zi de la deschiderea pre-comenzilor pentru iPhone 4, ca a inregistrat nu mai putin de 600.000 pre-comenzi, o cifra record pentru o singura zi insa o cifra care cel mai probabil reprezinta mai putin decat jumatate din vanzarile pe care Apple le-ar putea inregistra in acest week-end. Informatiile vin de la analistul american Gene Munster care ia in calcul cele 600.000 pre-comenzi facute in prima zi plus celelalte cate sute de mii facute pana ieri plus persoanele care vor merge sa cumpere direct telefonul din magazinul celor de la Apple.

“Our best guess is that Apple reserves about half of the units for pre-orders (mail delivery and in-store pick up) and half for in-store purchases (walk-ins), implying total sales for the launch (including the 600k already announced for online and first three days) of between 1.0m to 1.5m. “This would be the biggest iPhone launch (compare to 3GS at 1m).”

Totusi, AT&T a anuntat ca va comercializa iPhone 4 direct din magazine abia din 29 iunie deci probabil estimarile de mai sus sunt exclusiv pentru magazinele Apple care vor vinde iPhone 4 direct din magazin inca din 24 iunie. Anul trecut Apple a vandut 1 milion de terminale iPhone 3GS week-endul lansarii, iar anul acesta cu siguranta va atinge cel putin cifra de 1.5 milioane avand in vedere interesul enorm pentru noul terminal.