Apple renunta la suportul pentru iOS 2.x

Apple a anuntat astazi pe site-ul oficial dedicat developerilor de aplicatii pentru iOS ca nu va mai accepta in AppStore aplicatii facute pentru iOS 2.x si, probabil, le va scoate pe cele care inca nu au fost actualizate pentru a functiona macar pe iOS 3.x. Prin aceasta metoda Apple incearca sa incurajeze developerii sa foloseasca noile API-uri din iOS 4.0, sa implementeze multitasking, fast app switching sau local notifications, iar asta e un lucru bun deoarece in momentul de fata exista foarte putine aplicatii care beneficiaza de “celebrul” multitasking.

Era si timpul ca Apple sa ia o asemenea masura, totusi au trecut 2 ani de cand iOS 2.x a fost lansat si intre timp Apple si-a actualizat sistemele de operare cu API-uri mult mai bune decat cele folosite acum 2 ani asa ca eu unul salut aceasta miscare si o consider a fi una foarte buna.

Daca nu ati facut inca update la, macar, iOS 3.x atunci ar fi cazul sa va grabiti deoarece in curand nu veti mai putea rula noile aplicatii pe terminalul vostru. iOS 4.0 este distribuit gratuit pentru iPhone 3G/3GS si iPod Touch 2G/3G asa ca toata posesorii unor astfel de terminale il pot instala gratuit.