Apple refuza sa recunoasca problemele cu antena si sa ofere schimbarea telefonului

Conform unui document intern trimis de catre Apple tuturor tehnicienilor(geniuses) din magazinele Apple, compania nu recunoaste in mod oficial ca problemele cu semnalul la iPhone 4 ar fi legate de antena ci au legatura cu modul incorect in care este tinut telefonul si le recomanda tuturor tehnicienilor sa refuze schimbarea daca semnalul telefonului scade cand telefonul este tinut in mana. Mai mult decat atat, Apple ii forteaza pe angajatii sai sa minta si sa spuna ca iPhone 4 are cea mai buna receptie dintre toate iPhone-urile facute vreodata si ca aceste probleme pot fi rezolvate fie prin folosirea telefonului in alta pozitie fie prin cumpararea unei carcase Bumper.

Gizmodo, un site „apropiat” celor de la Apple, a initial o petitie online prin care cerea celor de la Apple sa ofere carcase Bumper gratuit pentru iPhone 4 deoarece problemele cu semnalul la iPhone 4 sunt in mod clar datorate proastei pozitionari a antenei. Apple a acoperit si problema aceasta in documentul intern interzicand angajatilor sa promita clientilor carcase Bumper gratuite.

1. Keep all of the positioning statements in the BN handy – your tone when delivering this information is important.

a. The iPhone 4’s wireless performance is the best we have ever shipped. Our testing shows that iPhone 4’s overall antenna performance is better than iPhone 3GS.

b. Gripping almost any mobile phone in certain places will reduce its reception. This is true of the iPhone 4, the iPhone 3GS, and many other phones we have tested. It is a fact of life in the wireless world.

c. If you are experiencing this on your iPhone 3GS, avoid covering the bottom-right side with your hand.

d. If you are experiencing this on your iPhone 4, avoid covering the black strip in the lower-left corner of the metal band.

e. The use of a case or Bumper that is made out of rubber or plastic may improve wireless performance by keeping your hand from directly covering these areas.

2. Do not perform warranty service. Use the positioning above for any customer questions or concerns.

3. Don’t forget YOU STILL NEED to probe and troubleshoot. If a customer calls about their reception while the phone is sitting on a table (not being held) it is not the metal band.

4. ONLY escalate if the issue exists when the phone is not held AND you cannot resolve it.

5. We ARE NOT appeasing customers with free bumpers – DON’T promise a free bumper to customers.

Apple va avea foarte mult de pierdut la capitolul imagine prin aceasta incapatanare de a recunoaste ca iPhone 4 are probleme cu semnalul dar si pentru ca da vina pe utilizatori acuzandu-i ca nu stiu sa tina un telefon, asta in conditiile in care in toate materialele promotionale Steve Jobs si ceilalti din conducerea Apple tin telefonul in acelasi mod. Totodata se pare ca au disparut zvonurile privind posibilitatea scoaterii unui update pentru iOS 4.0 care ar rezolva probleme cu semnalul.

So, daca vreti un iPhone 4 ar trebui sa va obisnuiti cu probleme legate de semnal.

Articolul precedentApple renunta la suportul pentru iOS 2.x
Articolul următorPosibila rezolvare pentru problemele cu semnalul la iPhone 4
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.