Prima Pagina Apple Apple refuza sa recunoasca problemele cu antena si sa ofere schimbarea telefonului

Apple refuza sa recunoasca problemele cu antena si sa ofere schimbarea telefonului

Conform unui document intern trimis de catre Apple tuturor tehnicienilor(geniuses) din magazinele Apple, compania nu recunoaste in mod oficial ca problemele cu semnalul la iPhone 4 ar fi legate de antena ci au legatura cu modul incorect in care este tinut telefonul si le recomanda tuturor tehnicienilor sa refuze schimbarea daca semnalul telefonului scade cand telefonul este tinut in mana. Mai mult decat atat, Apple ii forteaza pe angajatii sai sa minta si sa spuna ca iPhone 4 are cea mai buna receptie dintre toate iPhone-urile facute vreodata si ca aceste probleme pot fi rezolvate fie prin folosirea telefonului in alta pozitie fie prin cumpararea unei carcase Bumper.

Gizmodo, un site “apropiat” celor de la Apple, a initial o petitie online prin care cerea celor de la Apple sa ofere carcase Bumper gratuit pentru iPhone 4 deoarece problemele cu semnalul la iPhone 4 sunt in mod clar datorate proastei pozitionari a antenei. Apple a acoperit si problema aceasta in documentul intern interzicand angajatilor sa promita clientilor carcase Bumper gratuite.

1. Keep all of the positioning statements in the BN handy – your tone when delivering this information is important.

a. The iPhone 4’s wireless performance is the best we have ever shipped. Our testing shows that iPhone 4’s overall antenna performance is better than iPhone 3GS.

b. Gripping almost any mobile phone in certain places will reduce its reception. This is true of the iPhone 4, the iPhone 3GS, and many other phones we have tested. It is a fact of life in the wireless world.

c. If you are experiencing this on your iPhone 3GS, avoid covering the bottom-right side with your hand.

d. If you are experiencing this on your iPhone 4, avoid covering the black strip in the lower-left corner of the metal band.

e. The use of a case or Bumper that is made out of rubber or plastic may improve wireless performance by keeping your hand from directly covering these areas.

2. Do not perform warranty service. Use the positioning above for any customer questions or concerns.

3. Don’t forget YOU STILL NEED to probe and troubleshoot. If a customer calls about their reception while the phone is sitting on a table (not being held) it is not the metal band.

4. ONLY escalate if the issue exists when the phone is not held AND you cannot resolve it.

5. We ARE NOT appeasing customers with free bumpers – DON’T promise a free bumper to customers.

Apple va avea foarte mult de pierdut la capitolul imagine prin aceasta incapatanare de a recunoaste ca iPhone 4 are probleme cu semnalul dar si pentru ca da vina pe utilizatori acuzandu-i ca nu stiu sa tina un telefon, asta in conditiile in care in toate materialele promotionale Steve Jobs si ceilalti din conducerea Apple tin telefonul in acelasi mod. Totodata se pare ca au disparut zvonurile privind posibilitatea scoaterii unui update pentru iOS 4.0 care ar rezolva probleme cu semnalul.

So, daca vreti un iPhone 4 ar trebui sa va obisnuiti cu probleme legate de semnal.

 • Pingback: Tweets that mention Apple refuza sa recunoasca problemele cu antena si sa ofere schimbarea telefonului | Noutati iPhone - tutoriale jailbreaking, unlock, customizare, jocuri. -- Topsy.com()

 • Mihai

  Ce jegosi. O banda cauciucata are probabil cost de fabricatie 50 de centi.

 • chitzy

  Sincer imi doream foarte mult un IPhone 4. Dar de cand citesc toate problemele legate de acest gadget m-am hotarat sa raman la Telefonul meu un Nokia E71…nu am avut cu el nici un fel de probleme fie ca e vb de semnal GPS sau orice altceva. Si asa au mai pierdut un potential client…

 • Intr-adevar Apple procedeaza extraordinar de prost in situatia asta…

 • SUNRIS3

  CE RETARZI:) O GRAMADA DE CLIENTZI PIERDE APPLE CU ACEASTA ATITUDINE.

 • Dan

  Lool. Se pare ca nu prea pierde. Au vandut 1.7 M de telefoane in 3 zile. Tot se vor cumpara si inca f bine, Apple stabilind record dupa record. Bineinteles, cei care oricum nu aveau de gand sa scoata 700 Euro din buzunar sa-l cumpere, vor spune ca nu cumpara datorita problemelor de semnal. Eu unul am scos banii si nu-mi pare rau nicio secunda.

 • Valentin

  ..eu nu stiu ce sa zic! Am primit acum 2 zile Iphone-ul comandat pe Ebay, iar acasa, unde semnalul este full nu se simte nici o alterare a lui indiferent de cum tin telefonul. La birou, unde am doua liniii la semnal 3G daca tin telefonul in toata palma, semnalul variaza intre o linie si doua, si tot pot sa vorbesc ok. Eu consider ca toata tevatura asta este un pic exagerata! Vis a vis de baterie, confirm ca tine cu vreo 30% mai mult ca cea de le 3GS. Seara am undeva la 35% din capacitatea ei, iar 3GS era mort demult.

 • Interesant, am spus ca oricum problemele astea se manifesta diferit. Cat ai dat pe el?

 • Valentin

  850 E + 65 E transport. – cel de 32GB. Oricum preturile se invart pe la 1000 – 1200 Euro, dar vor scade imediat cand se vor gasi fara probleme Apple Store.

 • Wow, scump tare, oricum sa il stapanesti sanatos.

 • Valentin

  Merci!

 • glm

  zaone esti prea visator sa crezi ca problema de semnal e legata de sim. pt mine e clar ca e vb de constructia fizica a antenelor. si sunt convins 100% ca apple va scoate un lot nou de iphone4 la care vor atenua cumva problema receptiei sau chiar o vor elimina, asa ca nu mai astepta in zadar rezolvarea cu ios4.01, asteapta mai degraba iphone cu "revizia (hardware) 4.1". inca odata: shame apple for this issue! Iar pt. Dan: asa e, vor vinde in continuare, consumismul e in floare, inca…