Tutorial : Cum sa faci jailbreak unui iPhone 3GS cu bootrom nou pe iOS 4.0 folosind sn0wbreeze 1.7

Acest tutorial li se adreseaza DOAR posesorilor de iPhone 3GS bootrom nou! Pentru a verifica ce bootrom are telefonul vostru puteti folosi iDetector de aici.

Cei cu iPod Touch 2G/3G bootrom nou NU pot folosi acest tutorial, iH8sn0w va face altul pentru aceste 2 device-uri in cursul zilei de astazi!

Tutorialul acesta poate fi folosit de toti posesorii unui iPhone 3GS cu bootrom nou care au instalat acum firmware 3.1.2 pe el, sau au SHSH salvat pentru firmware 3.1.2 si pot face restore la firmware 3.1.2 folosind tutorialul de downgrade de aici.

Acest tutorial este complicat si necesita cunostinte cel putin medii de utilizare a calculatorului. Nu va apucati de el daca nu aveti astfel de cunostinte pentru ca nu veti rezolva absolut nimic. Nu va apucati de el daca nu aveti SHSH salvat pentru firmware 3.1.2 pentru ca doar de pe firmware 3.1.2 puteti face restore la iOS 4.0 jailbroken.

Acest tip de jailbreak este tethered asa ca va trebui sa rulati programul iBooty pentru a porni telefonul dupa fiecare retart al acestuia.

Daca aveati tethered jailbreak pe firmware 3.1.2 facut cu blackra1n si ati folosit Spirit peste blackra1n, iar telefonul vostru este acum in Recovery Mode, atunci NU PUTETI folosi acest tutorial! Trebuie sa faceti restore la firmware 3.1.2 si jailbreak cu redsn0w/blackra1n.

Daca ati folosit primul tutorial pentru a trece la iOS 4.0 jailbroken si acum telefonul intra in Sleep Mode automat atunci trebuie sa reveniti la 3.1.2.

Tutorialul original il aveti aici.

NU am testat acest tutorial pentru ca nu am un telefon cu bootrom nou asa ca il urmati pe propria raspundere.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-znphEadY60[/youtube]

Pasul 1

Downloadati aceste fisiere in calculator :

Payload Pwner-r6

iBooty V1.5

iOS 3.1.2 si 4.0 de aici

sn0wbreeze 1.7 [download id=”70″]

LibUSB

Pasul 2

Daca nu instalati LibUSB corect atunci porturile voastre USB vor inceta sa functioneze. Va recomand sa instalati LibUSB doar cu mouse-ul si tastatura conectate la PC si sa dati un restart dupa instalare.

Instalati LibUSB descarcat la pasul 1.

Utilizatorii de Windows 7 32 bit trebuie sa seteze compatibilitatea programului cu Windows XP altfel nu vor mai putea folosi USB-urile(click dreapta pe libusb, propreties, compatibility, Windows XP si bifati Run as Admin).

Cei cu Windows 7 64 bit trebuie sa urmeze tutorialul acesta pentru a instala LibUSB.

Pasul 3

Folositi Payload Pwner descarcat in pasul 1 pentru a face payload-urile. Urmati instructiunile programului pentru a face procesul.

Pasul 4

Faceti un custom firmware folosind sn0wbreeze 1.7 descarcat la pasul 1. Daca nu faceti custom firmware-ul cu sn0wbreeze 1.7 atunci nu veti putea face update la iOS 4.0 folosind acest tutorial. Un tutorial pentru asta aveti aici, insa exte IMPORTANT sa folositi expert mode, sa selectati optiunea general si sa bifati “Disable NOR flash” altfel procesul nu va functiona. Dupa ce ati bifat aceasta optiune veti putea face custom ipsw-ul.

PwnageTool nu are aceasta optiune asa ca nu folositi un custom ipsw facut cu PwnageTool pentru ca nu va functiona.

Pasul 5

1. Dezarhivati continutul arhivei iBooty in folderul unde ati salvat payload-urile din pasul 3. Daca nu le copiati in exact acelasi folder atunci iBooty nu va functiona.

2. Dezarhivati custom firmware-ul facut in pasul 3, cu Winrar sau 7-zip archiver.

3. Copiati fisierul kernelcache in folderul unde aveti iBooty. Copiati si fisierul Device Tree din folderul “Firmware\all_flash\all_flash.n88ap.production\DeviceTree.n88ap” in folderul unde aveti iBooty.

4. Redenumiti urmatoare fisiere din folderul unde aveti iBooty si implicit aceste fisiere :

  • DeviceTree 4.0-Custom in “devtree.40”
  • ketnelcache in “kernel.40″
  • iBEC 4.0-Custom to “ibec.40”

In folderul vostru ar trebui sa fie urmatoarele fisiere :

– iboot.payload <– Facut cu Payload Pwner.
– devtree.40 <– Luat din custom ipsw-ul facut cu sn0wbreeze 1.7.
– ibec.40 <– Facut Payload Pwner si redenumit.
– irecovery.exe <– Vine cu iBooty.
– readline5.dll <– Vine cu iBooty.
– iBooty.exe <– Vine cu iBooty.
– kernel.40 <– Luat din custom ipsw-ul facut cu sn0wbreeze 1.7.
– sn0w.img3 <– Vine cu iBooty.
– wait.img3 <– Vine cu iBooty.

Pasul 6

Trebuie sa fiti pe firmware 3.1.2 cand faceti acest pas altfel nu va functiona.

Deschideti iBooty si selectati “Prepare Device for Custom Firmware” apoi urmati pasii, iar daca procesul a reusit veti vedea o imagine la sfarsit.

Acum puteti deschide iTunes si face restore la acel custom firmware folosind metoda SHIFT + Restore.

Pasul 7

Pentru a reporni telefonul deschideti iBooty si apasati Boot It.