Prima Pagina Apple Jailbreaking-ul si decodarea vor fi declarate legale in SUA?

Jailbreaking-ul si decodarea vor fi declarate legale in SUA?

Conform ziarului The Washington Post, guvernul federal din SUA va introduce o noua lege care va da utilizatorilor de iPhone posibilitatea de a face jailbreak, de a isi decoda telefoanele si de a instala aplicatii neacceptate de Apple complet legal. Pana acum Apple considera jailbreaking-ul/decodare ca practici ilegale si refuza sa primeasca in garantie orice telefon jailbroken/decodat insa daca ceasta lege va trece atunci Apple va fi obligata sa renunte la aceste masuri.

Owners of the iPhone will be able to break electronic locks on their devices in order to download applications that have not been approved by Apple. The government is making that legal under new rules announced Monday….Another exemption will allow owners of used cell phones to break access controls on their phones in order to switch wireless carriers.

Nu stiu cata influenta are Apple asupra guvernului american insa daca aceasta lege va fi aprobata atunci e foarte probabil ca numarul celor care fac jailbreak sa creasca enorm de mult.

Voi ce parere aveti, va fi jailbreak-ul declarat legal in SUA?.

UPDATE : Iata cateva noutati in legatura cu viitoarele reglementari :

 • allow owners of used cell phones to break access controls on their phones in order to switch wireless carriers.
 • allow people to break technical protections on video games to investigate or correct security flaws.
 • allow college professors, film students and documentary filmmakers to break copy-protection measures on DVDs so they can embed clips for educational purposes, criticism, commentary and noncommercial videos.
 • allow computer owners to bypass the need for external security devices called dongles if the dongle no longer works and cannot be replaced.
 • Pingback: Tweets that mention Jailbreaking-ul si decodarea vor fi declarate legale in SUA? | Noutati iPhone - tutoriale jailbreaking, unlock, customizare, jocuri. -- Topsy.com()

 • Chitzy

  Nu stiu in europa cum vor sta treburile pentru ca, cel putin in afara romaniei pirateria si hackingul sunt foarte descurajate si pedepsite prin legi destul de stricte. Acum daca se vor adopta si la noi masurile care-ti permit crackuri pe ipod iphone ar fi super ca nu mai stai cu grija ca nu-ti mai primesc aparatul la garantie. Desi eu m-am dus la apple buc si am intrebat de jb si au zis ca nu au inca sa mai astept:))) deci mama firmei se ofera la negru sa ti le jb :)) funny ha?

 • Apple NU ARE reprezentante in Romania. Toti sunt reselleri.

 • Radu

  Eu personal am rezerve mari ca va apărea o astfel de lege. Intradevar, in principiu jailbreaking-ul nu e ar trebui sa fie considerat ilegal (de fapt nici nu este pentru ca nu încalcă nicio lege). Insa, datorită faptului ca prin jailbreak poți instala aplicații crackuite din AppStore -poate fi considerat ilegal pt ca se încalcă in mod evident dreptul de proprietate intelectuala, care este foarte protejat de către aproape toate țările. De asemenea mă indoiesc ca deblocatea iPhone-ului va fi considerată legală, pentru ca din nou, s-ar încalcă alte legi care protejează operatorii de telefonie mobila. Asadar, e destul de putin probabil ca o astfel de lege va fi adoptată. Cred ca mai de graba sunt scorneli ale jurnalistilor…

 • Radu

  Scuze pentru eventualele greseli. Am scris comment-ul in graba, de pe iPhone. 🙂

 • Jder

  JB poate va fi legalizat pentru libertatea consumatorului… dar acceptarea de produse piratate, NICIODATA !

  orice ar fi, se va naste un scandal destul e mare si o companie de 150 de miliarde de dolari nu va renunta cu una, cu doua.

  De subliniat faptul ca guvernul american nu a comentat nimic asupra problemei cu semnalul la iphone 4, si va asigur ca SUA reactineaza dur la astfel de probleme. Asta arata multe asupra puterii apple.

 • Masurile acestea au intrat in vigoare in SUA si jailbreaking-ul/decodarea sunt de azi legale in SUA : http://www.zaone.ro/2010/07/26/jailbreaking-ul-si