Video : Test al performantei tuturor modelelor de iPhone

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=W2F4O0QIzC4[/youtube]

In clipul video de mai sus aveti prezentat in test de performanta pentru toate cele 4 modele de iPhone puse in vanzare de-a lungul anilor de Apple. Avand in vedere ca iOS 4, ultimul firmware disponibil, nu functioneaza pe iPhone 2G, iar iPhone 3G este ingenuncheat datorita hardware-ului limitat, cele 4 iPhone-uri au instalate 3 sisteme de operare diferte. iPhone 2G are iOS 3.1.3, iPhone 3G are iOS 3.1.2, iar iPhone 3GS/4 au iOS 4. Dupa cum puteti vedea diferenta de performanta intre iPhone 3GS si iPhone 4 este relativ mica, insa iPhone 2G si iPhone 3G sunt cu mult in urma terminalelor iPhone 3GS/4 cand vine vorba de incarcat un joc/pagina web sau aplicatia Google Earth.

Un aspect foarte interesant il reprezinta diferenta de performanta intre iPhone 2G/3G si iPhone 3GS/4. Intre iPhone 2G/3G nu exista foarte mari diferenta de performanta, adica iPhone 2G incarca aplicatiile/paginile cu maxim 5 secunde mai greu decat iPhone 3G, deci e o diferenta nesemnificativa. Situatia se repeta si in cazul diferentei de performanta dintre iPhone 3GS si iPhone 4, cele 2 device-uri fiind destul de apropiate ca performanta insa iPhone 3GS este indeajuns de limitat pentru ca iPhone 4 sa fie intotdeauna mai rapid. Cea mai mare diferenta de performanta e intre iPhone 3G si iPhone 3GS, iar daca va uitati atenti veti observa ca in anumite momente iPhone 3GS e aproape de 2 ori mai rapid decat iPhone 3G.

Diferente hardware intre iPhone 2G/3G nu exista, insa intre iPhone 3G/3GS/4 sunt diferente destul de mari dar sporul de performanta nu e chiar atat de mare cand vine vorba de o comparatie intre iPhone 3GS si iPhone 4. Deocamdata nu se stie cu exactitate la ce frecventa e tactat procesorul din iPhone 4 insa diferenta aceasta de performanta sugereaza ca ar fi tactat undeva pe la 800 Mhz si nu 1Ghz cum se credea initial, si e posibil ca Anandtech sa fi avut dreptate.