Cat costa traficul pe internet in diferite tari de pe glob

O companie americata a facut o statistica privind preturile la nivel global pentru traficul pe internet facut de pe terminalele mobile. Statistica priveste planurile de date pentru tableta iPad in tarile unde Apple comercializeaza oficial aceasta tableta prin operatori de telefonie care au abonamente de date dedicate tabletei. Conform acestor statistici francezii au cele mai scumpe abonamente de internet pentru iPad, acestia platind 25.47$ pentru fiecare GB de internet comsumat. Cele mai scumpe abonamente de internet din lume pentru iPad sunt desigur oferite de operatorul Orange(no surprise there), insa la mica distanta se afla abonamentele oferite de Mobistar, Vodafone si T-Mobile, in Belgia, Luxembourg sau Olanda,  cu preturi variind intre 19 si 22$ per GB consumat.

La polul opus, cele mai ieftine abonamente le puteti gasi in Singapore, Hong Kong, Germania, Italia, Austria, sau Spania unde pretul per GB consumat nu depaseste suma de 2$. In Romania nu avem abonamente dedicate pentru tableta iPad insa avem pentru telefoane mobile, iar preturile sunt destul de variate si depind de tipul de abonament pe care il doriti. Spre exemplu la Orange cel mai avantajos abonament de internet pe mobil este cel de 14€ cu trafic de 6GB(nu este in oferta, trebuie sa intrebari un reprezentant Orange de el), iar cel mai neavantajos este cel de 9€ cu trafic de 500MB.

9 COMENTARII

  1. Nu e superioara Orange, cel putin din experienta mea(sunt foarte apropiate ca viteza insa pe Orange viteza e usor mai buna), insa la pret e clar optiunea net superioara.

  2. Acum am testat cu o cartela de Orange, ai dreptate merge putin mai bine, rds-ul mai are un dezavantaj 'acoperirea' pacat 🙁