Cum afecteaza viteza de navigare pe internet problemele cu antena ale iPhone 4?

Despre efectul problemelor cu antena asupra conexiunii de date am mai vorbit aici si aici, insa acum am facut cateva teste folosind aplicatia speedtest.net pentru a avea o imagine cat mai clara privind impactul asupra vitezei de navigare pe internet. In prima poza am facut testul fara sa acopar “zona sensibila” si rezultatul e oarecum multumitor, aproape 200KB/s pentru download si 40KB/s pentru upload.

Acoperirea “zonei sensibile” a avut intr-adevar un impact asupra vitezei, insa rezultatele au fost inconcludente pentru ca, desi am facut testul la ora 23:00, reteaua era instabila. Ca urmare a acoperirii antenei am reusit sa scad viteza aproape pana la jumatate intr-unul dintre teste, dar urmatoarele s-au dovedit a fi apropiate de cel initial, deci efectul asupra vitezei este unul minim chiar daca telefonul va afiseaza doar o bara de semnal.

Eu ma aflu intr-o zona cu acoperire slaba, ori telefonul meu nu vrea sa se conecteze la stalpii care trebuie deoarece folosind aplicatia Signal am descoperit ca telefonul meu nu se conecteaza la un stalp 3G din oras ci la unul aflat la 2 – 3 km din afara orasului. Eu am constant 3 liniute de semnal pe 3G, atat pe iPhone 4 cat si pe iPhone 3GS.

Daca aveti un iPhone 4 puteti face si voi cateva teste asemanatoare si imi puteti da pozele sa le pun in acest articol pentru a avea o idee cat mai clara asupra modului in care functioneaza telefonul pe diferite retele.