Android nu e optimizat pentru tablete, aplicatiile nu vor functiona corect

In ultima vreme au aparut tot felul de internet tablet ce ruleaza sistemul de operare Android 2.2 Froyo, insa Hugo Barra, directorul diviziei mobile a Google, face o afirmatie socanta in legatura cu compatibilitatea dintre Android OS si tablete. Conform lui Hugo Barra toate tabletele ce ruleaza Android 2.2 Froyo au versiuni modificate ale acestui OS deoarece el nu este facut pentru a rula pe asemenea tablete si din pacate nici Android Market nu e configurat sa permita instalarea de aplicatii pentru aceste tablete. Problema sta la producatorii tabletelor care trebuie sa modifice sistemul de operare indeajuns de mult astfel incat acesta sa permita instalare si rularea corecta a aplicatiilor.

Android is an open platform. We saw at IFA 2010 all sorts of devices running Android, so it’s already running on tablets, but the way Android Market works is it’s not going to be available on devices that don’t allow applications to run correctly. […] Which devices do, and which don’t will be unit specific, but Froyo is not optimized for use on tablets. […] We want to make sure that we’re going to create a application distribution mechanism for the Android market, to ensure our users have right experience.

Samsung Galaxy Tab e una dintre tabletele ce urmeaza sa fie lansate in viitorul apropiat si va fi interesant de vazut cum se va descurca cu rularea aplicatiilor facute pentru Android OS. Se pare ca Google se pune la adapost in privinta unui posibil esec al tabletelor ce ruleaza Android OS si bine face pentru ca nu se stie ce reactie vor avea consumatorii dupa lansarea oficiala a tabletelor.

Articolul precedentiPhone 4 are o problema foarte deranjanta
Articolul următorSHAtter va fi un tethered jailbreak
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.