Video: Iata cum vom putea printa poze si documente de pe iPhone folosind AirPrint

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HY0QPwE6j3U[/youtube]

V-am spus deja ca iOS 4.2 ne va aduce optiunea de a folosi o imprimanta pentru a printa poze sau documente direct de pe iDevice-urile noastre, iar in clipul video de mai sus aveti o demonstratie a acestei noi functii. Aceasta noua functie va purta denumirea de AirPrint si este disponibila in Safari pentru printarea paginilor web, in aplicatiile care deschid documente disponibile in iPhone, dar si in aplicatia Photos careafiseaza pozele. Printarea unui fisier ori a unei pagini web este foarte simpla, practic accesati fisierul/pagina web apoi selectati optiunea de printare si telefonul va trimite prin WiFi fisierul catre imprimanta pentru printare.

Deocamdata aceasta functie functioneaza doar cu cateva modele de imprimante insa pana la lansarea oficiala numarul acestora va creste cu siguranta pentru a oferi utilizatorilor de iDevices posibilitatea de a folosi imprimanta de acasa pentru a printa, indiferent ce model de imprimanta au. AirPrint este o functie interesanta, dar putin inutila as spune eu deoarece nu foarte multa lume o va folosi.

Iata imprimantele compatibile cu AirPrint in momentul de fata :

  • HP Photosmart Premium Fax e-All-in-One Printer – C410
  • HP Photosmart Premium e-All-in-One Printer series – C310
  • HP Photosmart All-e-in-One Printer series – B210

7 COMENTARII

  1. Suuper tare! Damn, i like this. Imi iau iPhone 4 numai pt functia asta. Glumesc 🙂

    Or am I?
    Alte imprimante ce se leaga la wifi nu merg?

  2. Uooou, stai, am inteles ca imprimanta trebuie sa fie legata la un MAC neaparat care are ultimul soft de Snow Leopard instalat. Nooo sa si-l bage in fund.