Prima Pagina AirPrint Apple scoate optiunea AirPrint din iOS 4.2 pentru iPod Touch 2G

Apple scoate optiunea AirPrint din iOS 4.2 pentru iPod Touch 2G

AirPrint este o functie noua introdusa de Apple in iOS 4.2 si ne va permite sa folosim iDevice-urile noastre pentru a printa pagini web/documente/poze folosind orice imprimanta compatibila. Aceasta noua functie a fost initial introdusa pentru iPad, iPhone 3GS/4 si iPod Touch 2G/3G/4G, insa odata cu lansarea iOS 4.2 Apple a decis sa scoata aceasta functie de pe iPod Touch 2G. O posibila explicatie pentru acest lucru sta in faptul ca iPod Touch 2G are aproape aceeasi configuratie hardware precum iPhone 3G, adica nu e suficient de capabil sa faca lucruri complexe pe iOS 4.2.

Desi s-ar putea sa gresesc, totusi ma gandesc la faptul ca Apple ar putea reduce numarul iDevice-urilor compatibile cu functia AirPrint si victomele acestei limitari ar putea fi iPhone 3GS si iPod Touch 3G. De ce? Foarte simplu… obligarea clientilor sa treaca la noua generatie de terminale. Apple face acest lucru an dupa an odata cu fiecare lansare de produs nou si ar putea sa o faca odata cu lansarea iOS 4.2, insa e doar o presupunere si ramane de vazut ce decizie vor lua cei de la Apple.

 • DjCultus

  Da este total adevărat cu ” trecerea de la un idevice la altul ….” exact cum sa întâmplat si cu iOS 4.0 dp 3G…iar la anul ( la vara ) faza este următoare : următoarele “victime” de push up vor fi cei cu 3GS , si asta datorită politicii Apple de implementare de noi chestii …ceea c ne obliga pe noi la un idevice superior !

 • MSlv

  acuma, ei au o motivatie plauzibila: funcția nu e pentru iDevice-uri fără multitasking. sunt curios insa ce vor motiva când vor scoate funcții de pe 3GS care nu e totuși chiar atât de slab si are la fel se mulți rami ca iPad.

 • Cr1st1one

  În primul beta, AirPeint era disponibil și pe 3G, în beta 2 nu mai este.

 • coder

  @zaone ai gresit ai scris victomele in loc de victime:D